Ana Garcia: “Torró deuria gastar els diners públics i buscar inversions en projectes que generen treball estable i de llarga duració i no en events puntuals”

La regidora socialista Ana Garcia ha rectificat hui les paraules de Torró sobre la postura dels socialistes davant els concerts de Julio Iglesias i Tom Jones i ha assegurat que el que veuen mal no és fer concerts, és que l’Alcalde “prioritze diners públics i esforços en ells mentre abandona projectes que generen ocupació estable i de llarga duració”.

Per això, Garcia ha suggerit a Torró que, degut als temps que corren hui en dia, el que hauria de fer és “invertir els diners públics i buscar noves inversions en projectes com el palau de Congressos, que aporten beneficis de llarg termini i no en concerts que només aprofiten durant una nit que, en aquest cas, a més, ja eren nits de molt de turisme pel pont d’agost”.

Garcia ha assegurat, a més, que no entenen com l’Alcalde pot dir que, a hores d’ara, no sap el que han costat els concerts, donat que, malgrat no haver-se fet encara la liquidació, “hi ha un cost que ja s’ha pagat i que els gandians tenen dret a conèixer-lo perquè s’ha pagat amb els seus diners”. La regidora socialista ha lamentat que “aquesta no és la transparència que anunciava Torró”.

Respecte als costos, Garcia també ha demanat conèixer què li costarà als gandians “el sopar íntim” que Torró va tindre amb Julio Iglesias a un reconegut restaurant de la platja, que va tancar una de les seues dependències per a tal efecte.

Garcia també ha aprofitat per a explicar que l’absència dels socialistes als concerts es deu a que “només estarem al costat del govern en aquelles mesures que busquen afavorir la situació dels ciutadans i no en aquestes polítiques de pandereta”. I és que per a Garcia no es pot entendre que Torró parle de preus populars quan les entrades valien 120 i 180 euros.

Per als socialistes, preus populars són portar artistes de reconegut prestigi com Jordi Savall amb una obra creada a propòsit per a Gandia i que va guanyar diversos premis i cobrar només 20 i 30 euros per entrada. També ha recordat Garcia que l’actuació de Carles Santos “va ser seguida per milers de ciutadans que no van pagar ni un euro”, i es tracta també d’un artista de reconeixement internacional “tot i que Torró no sàpiga qui és”.

Incongruència amb les entrades

Altre aspecte que han criticat els socialistes és el fet d’haver regalat una gran quantitat d’entrades per als dos concerts. En aquest sentit, Garcia ha titllat com a “incongruència” que Torró assegure que el ritme de venda d’entrades era bo i que, per a poder pressumir d’omplir el recinte, regale més de 1.200 entrades en el cas de Tom Jones.

En aquest sentit, Garcia ha lamentat que es tracta d’una decisió que crea greuges per a aquells ciutadans que sí que havien pagat 120 i 180 euros per les seues entrades i que han vist com l’Ajuntament ha regalat entrades a turistes que ni tan se val paguen els seus impostos a Gandia.

Un missatge a l’Agència Valenciana de Turisme

Per últim, Garcia ha mostrat la seua irònica satisfacció davant les felicitacions que, segons Torró, ha rebut la ciutat per part de l’Agència Valenciana de Turisme per l’èxit dels concerts. En aquest sentit, Garcia ha dit que espera que aquestes felicitacions es vegen traduïdes en un augment de les aportacions a Gandia com a ciutat turística.

I és que Garcia ha lamentat que l’any passat es va aprovar una ajuda de 89.000 euros referents a l’any 2008 i que encara no s’han cobrat. Una quantitat irrisòria si es té en compte que Gandia paga més de 2 milions d’euros pel manteniment de la platja en època turística.