Aprovat el llistat definitiu del Registre de Demandants d’Habitatge de Titularitat Municipal

La regidora d’Habitatge i Regeneració Urbana, Amparo Victoria Soler, ha anunciat este matí en roda de premsa que ja ha sigut aprovada la llista definitiva i la baremació de sol·licituds admeses i no admeses en la inscripció del Registre de Demandants d’Habitatge de Titularitat Municipal de Protecció Pública. Este compta actualment amb 216 inscrits i al voltant de 600 sol·licituds amb un termini de presentació indefinit.

El Registre de Demandants naix des de la necessitat de la ciutadania la qual reclama una protecció pública destinada a un lloguer assequible. Així doncs, Gandia és “una de les ciutats valencianes amb major borsa d’habitatges públics”; gestiona 200 habitatges de titularitat municipal i compta amb aproximadament 55 disponibles. “L’Ajuntament ha fet un gran esforç per a reformar habitatges públics de titularitat municipal. És un dels treballs enfocats a reforçar la integració social amb criteris de sostenibilitat i eficiència energètica”, ha indicat la regidora.

Gràcies al Pla d’Adquisició d’Habitatge (ADHA) de la Generalitat Valenciana i a altres procedents d’un conveni amb la Sareb de cessió d’ús, que s’incorporen en règim de lloguer a preu assequible, l’Ajuntament de Gandia ha adquirit nous habitatges. Una de les recents incorporacions a la titularitat municipal està formada pels 14 habitatges d’un edifici situat al carrer Padilla en el Grau. Tal com ha explicat la regidora d’Habitatge, la d’ADHA cobrix el 100% dels 1,3 milions d’euros de despesa d’aquesta adquisició.

Gent jove; persones amb capacitats diferents; veïns que han patit desnonaments; famílies monoparentals; dones víctimes de violència masclista… Segons ha assenyalat la regidora socialista, este col·lectiu tenen més problemes d’accés a l’habitatge. “Des del Departament tenim el compromís de donar resposta a la realitat social que estem vivint. La principal meta és facilitar l’accés a un habitatge digne als gandians fixant la nostra mirada amb els col·lectius més vulnerables per a no deixar ningú enrere”, ha manifestat.