Arriba la Plaça del Llibre amb un festival literari en valencià i més de 40 activitats programades

La Plaça del Llibre s’ha establit amb els anys com un dels esdeveniments principals de la literatura escrita en valencià, amb edicions a Castelló, València i Alacant. I, en 2021, arriba també a Gandia. Un punt de trobada imprescindible per als amants de la lectura que omplirà de cultura segura la plaça del Rei Jaume I del 27 al 30 de maig.

L’encontre literari ha estat presentat este dimarts, 18 de maig, a la Biblioteca Central de Gandia, i ha comptat amb la presència del regidor de l’Institut Municipal d’Arxius i Biblioteques (IMAB), José Manuel Prieto, el president de la Fundació pel Llibre i la Lectura (FULL), Jesús Figuerola, la cap de servei del Llibre i Biblioteques de la Direcció General de Cultura i Patrimoni de la Generalitat Valenciana, Rosa Codoñer, i la presidenta al País Valencià de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC), Teresa Pascual. Durant les quatre jornades de la Plaça del Llibre, els visitants podran descobrir nous títols i gaudir de les més de 40 activitats programades: presentacions de títols, taules rodones, tertúlies, signatures, espectacles infantils, concerts, etc.

Prieto ha incidit que la celebració de la Plaça del Llibre a Gandia suposa la consolidació de la ciutat com a punt de referència del mercat editorial i de la lectura en valencià. “Fa setmanes que hem tornat a la presencialitat i, malgrat que l’any passat no va poder ser, enguany celebrarem la Plaça del Llibre ajustant-nos a les mesures necessàries per tal de garantir una cultura segura”, ha afirmat l’edil socialista, qui també ha posat èmfasi en la importància que la programació de la Plaça del Llibre tinga lloc davant de la Biblioteca Central de la ciutat.

A la Plaça del Llibre hi haurà llibres per a tothom. Amb més de 40 activitats programades per a les quatre jornades i més d’una quinzena d’editorials participants, la Plaça del Llibre oferix gran varietat d’activitats per a tots els públics. Des de tallers infantils com el d’Espantacriatures a càrrec d’Aitana Carrasco el matí del dissabte, fins a teatre infantil com l’InfanTICS o la sessió de contes amb Almudena Francés, ambdues organitzades per l’IMAB. També hi ha programades presentacions i tertúlies destinades al públic juvenil, com ara la taula redona ‘Llegir en temps de Fortnite’ la vesprada de dijous, o la presentació de ‘Trenquesa’, de Lameuapau, també organitzat per l’IMAB.

D’entre la programació adulta destaca la diversitat d’activitats i de gèneres presents: presentacions de novel·les com ‘Llibre de morts’, Jordi Colonques (vesprada de divendres), poesia com ‘La cantata de València’, de Rafa Xambó (vesprada de dissabte), assaig com ‘Sumar per a governar-nos’, de Néstor Novell (matí de dissabte) o ‘La bèstia en què cavalquem’, de Ferran Garcia-Oliver; també un club de lectura sobre ‘L’infinit en un jonc’, d’Irene Vallejo la vesprada de dijous, un showcooking el matí de dissabte, xarrades, l’homenatge a Llorenç Giménez amb ‘Contes per a tu’ (vesprada de divendres) i concerts com ara ‘Reversions’, de Jonatan Penalba, com a cloenda la vesprada de diumenge.

La Plaça del Llibre de Gandia és un projecte coordinat i organitzat per la Fundació pel Llibre i la Lectura (FULL), l’Ajuntament de Gandia i l’Institut Municipal d’Arxius i Biblioteques (IMAB), Escola Valenciana, Acció Cultural del País Valencià, l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC), l’Associació d’Editorials del País Valencià (AEPV) i el Servei de Política Lingüística de la Universitat de València. Este projecte també compta amb el decidit suport de la Direcció General de Cultura i Patrimoni de la Generalitat Valenciana.