Carmen Fuster: “La comunitat educativa de l’IES Tirant lo Blanc està satisfeta amb la marxa del Pla Edificant”

La regidora de Polítiques Educatives, Carmen Fuster, ha volgut respondre les crítiques dels regidors del grup municipal del PP,  Vicent Gregori i Víctor Soler, a propòsit de la marxa de les actuacions a l’Ies Tirant lo Blanc, incloses al Pla Edificant de la Conselleria d’Educació. En primer lloc, Fuster ha recordar que s’hi està treballant per fases. El primer, els tallers, que hui en dia ja s’ha fet l’acta de recepció. “Al Tirant estem molt contents a pesar de la problemàtica que s’ha produït. Però, per molt que planifiques un projecte, estem parlant d’un centre de 1979, que va construir-se a partir de 1975, i quan comences a treballar apareixen mil i un problemes. Hem tingut moltíssimes dificultats. Vull donar gràcies a l’empresa per la seua predisposició i tirar-ho tot endavant. Al Tirant, de la que sóc la orgullosa directora, estem molt contents i gaudint d’estos espais que ens feien tant a falta. Ara, afortunadament, plourà i no ens banyarem i estem apuntalant tecnològicament els tallers. Dit açò, hem consumit més diners del pressupost del que teníem previst fruit de les dificultats que han sorgit, però que hem esmenat en temps i forma. De fet, el curs l’hem començat i s’han bolcat tot l’alumnat, famílies i professorat, que no ha tingut cap tipus de dificultat. El següent pas que tenim que fer, com ja no hi ha tants diners com esperàvem, és una reestructuració. Tenim un pla B de què fer, quina manera i la seqüència a seguir per a fer-ho”.

Fuster ha recordat que la Conselleria d’Educació ha licitat dues vegades les aules prefabricades. La primera va quedar desert i la segona exactament igual. “No hem fet cap abandonament de funcions, s’ha licitat per dues vegades i cap empresa ha pogut concórrer”.

“Aquest divendres anem a rebre la visita de la directora general d’Innovació, Reis Gallego, pels projectes d’innovació i metodologies actives que han tingut tant d’èxit i que han cridat l’atenció. Per tant, no hi ha res a qüestionar del treball que està portant endavant l’equip directiu, entre el qual em trobe, i el professorat. Que hi ha retards al pla edificant, està clar, però hi ha hagut problemes que cal solucionar. Això no ha repercutit en cap problema en l’ensenyament o l’aprenentatge de l’alumnat”.

 

CRÍTIQUES PERSONALS

La regidora socialista s’ha mostrat molt dolguda amb les crítiques personals. “Dir a Víctor Soler i Vicent Gregori que sóc una dona treballadora i valenta que renuncia a moltes coses de la seua vida personal per a dur, amb dignitat, les seues dues regidories i l’ocupació de directora. Sóc una directora triada per un claustre, no triada a dit o imposada. El meu equip directiu em dóna suport i tornarà a fer-ho perquè es suposa que faig la meua tasca correctament. En quant a l’aspecte polític, no he faltat cap dia, ni quan estàvem al confinament. Estic portant endavant les regidories el millor que sé i ficant tot la meua part. El que passa a la meua vida personal és problema i decisió meua com a dona que sóc que pren una sèrie de determinacions i aposta per una sèrie de coses. Esta llibertat no me la pot llevar ningú”.

Per esta raó, assegura que no admetrà que es qüestione la seu honestedat: “Treballe per a tot el professorat educatiu de Gandia. Ho faig de valent, ajudada per ells, està clar. Em donen el seu suport i, entre totes i tots, estem tirant tota l’educació de la ciutat, que no es poca, endavant. Ningú pot dir que vaig a donar unes ajudes a uns més que altres. Totes les persones que em coneixen saben de la meua honestedat… El dia que no faça la meua tasca bé, educativa o políticament, me’n aniré a fer unes altres tasques”, ha conclòs.