Carmen Montón: “Les retallades constants en Igualtat deixen a les dones en una situació d’indefensió”

Tot just acabar el debat sobre els pressupostos al Congrés dels Diputats, la Diputada socialista Carmen Montón es va traslladar ahir a Gandia on va oferir a la ciutadania una xerrada per a tractar les polítiques d’Igualtat del PP basades en retallades i atacs contra les llibertats de les dones. De fet, tal i com va explicar Montón, “l’aposta del PP per la Igualtat de gèneres queda reflectida en els nous retalls que presenta als propers pressupostos”.

La Diputada del PSPV al Congrés va explicar que des de l’arribada del PP al govern d’Espanya, les polítiques en Igualtat “s’han basat en retallades sobre les retallades”, una qüestió que ha provocat que a data de hui, i respecte als pressupostos de 2011, la quantitat destinada a lluitar contra la Violència de Gènere s’ha reduït en un 28%, situació que, tal i com ha explicat Montón, “deixa a les dones en una situació d’indefensió absoluta”.

Carmen Montón amb Juana Navarro i Ana Garcia
Carmen Montón amb Juana Navarro i Ana Garcia

En aquest sentit, Montón ha dit que “en dos anys de govern de Rajoy tot va a pitjor, i per a les dones, la vida també és pitjor”. I va apuntar una idea més respecte a les propostes del PP, assegurant que “amb cursos d’autodefensa com el taekwondo o el judo que proposa Rajoy és molt difícil alliberar-te d’algú que vol assassinar-te”.

Durant la seua xerrada a Gandia, que va omplir la sala de conferències del Casal Jaume I de Gandia, Carmen Montón també va analitzar la llei que pretén aprovar el PP de la mà de Gallardón i que modificaria l’actual llei que regula la llibertat de les dones per a decidir en el seu embaràs. Així, la Diputada socialista va assegurar que la proposta del PP per a regular l’avortament “torna a condemnar a les dones que decideixen interrompre voluntàriament el seu embaràs a una clandestinitat pròpia d’altres temps per a les que ho poden pagar i a una situació d’inseguretat per a les dones que no poden permetre’s pagar la interrupció de l’embaràs”.

Montón, que va ser ponent en la Llei de l’avortament que va aprovar el govern socialista de Zapatero, va recordar que aquella proposta incloïa l’avortament en la sanitat pública i sumava una estratègia nacional per a la prevenció que evitava molts avortaments. A més, la Llei dels socialistes ajudava a la disminució dels avortaments amb mesures com la píndola postcoital que ara la ministra Ana Mato vol suprimir.

Per a Montón, “la lliure maternitat ha deixat de ser una qüestió de permís supeditada a la decisió de tercers i és un dret de les dones”, i va afegir que “sobre la vida i la maternitat de les dones no decideix ni un ministre, ni un bisbe, ni un metge, decidim nosaltres”.