Centenars de ciutadans al•leguen contra la major pujada d’impostos de la història de Gandia

Una vegada finalitzada la campanya de presentació d’al·legacions contra la major pujada d’impostos de la història de Gandia realitzada pel govern del PP, el PSPV-PSOE ha realitzat una primera valoració de la seua campanya ‘Amb els meus impostos, NO’, amb la qual s’han presentat centenars d’al·legacions per a tractar de paralitzar l’aprovació de les noves ordenances fiscals que va presentar el PP per plenari a finals d’octubre.

Segons ha explicat la regidora del PSPV-PSOE en l’Ajuntament de Gandia, Diana Morant, la campanya portada a terme pels socialistes buscava un doble objectiu: informar als ciutadans de l’increment d’impostos que va a aplicar el PP i oferir la possibilitat, amb suport jurídic, d’al·legar contra la mateixa. Així, el model d’al·legació va estar disponible a les xarxes socials, a la web del partit i es va repartir durant una setmana de campanya als carrers de la ciutat.

Membres del PSPV-PSOE recullen signatures a la plaça Major
Membres del PSPV-PSOE recullen signatures a la plaça Major

La regidora socialista ha dit que “el PP no ha preguntat a la ciutadania què els sembla la pujada d’impostos, i per això, esperem que amb aquests centenars d’al·legacions, reflexionen i rectifiquen la seua proposta inicial que Gandia rebutja totalment”.

Morant ha assegurat que la campanya “ha estat tot un èxit i ha tingut una molt bona acollida entre els ciutadans, que estan d’acord amb nosaltres en que no és el moment de pujar els impostos i, molt menys, per a pagar saraos i festes innecessàries i que no són prioritàries”. Tot i això, Morant ha recordat totes les dificultats que el govern va posar als socialistes per a fer la campanya, quan Bernardo Mendieta va denegar el permís per a ubicar una carpa al carrer en determinades dates per a informar als ciutadans.

La regidora socialista ha manifestat que “no és el moment de pujar impostos” i, a més, ha recordat que tot açò “és la demostració de que el PP va arribar al govern amb una estafa electoral, prometent que abaixarien impostos mentre que en realitat els han pujat més que mai”. I, el que és més greu per a Morant, és que els diners recaptats dels impostos dels gandians “estan sent utilitzats per a concerts, bous, xill outs, xiringuitos, la compra de concessionaris de cotxes, de boleres, maremàgnums, o el finançament a televisions privades”.

Per la seua part, el regidor socialista Vicent Mascarell ha explicat que “si el PP no ens vol fer cas als partits de l’oposició, que faça cas als centenars de ciutadans que han al·legat”. Tot i això, Mascarell ha explicat que molt probablement arribaran a ser un miler els ciutadans que han presentat al·legacions, perquè a més de la iniciativa socialista, el Bloc Compromís també ha fet una altra campanya i qualsevol ciutadà pot al·legar també pel seu compte.

El regidor socialista, qui ha qualificat la campanya ‘Amb els meus impostos, NO’ com a “interessant i atractiva”, ha dit que “el fet de presentar al·legacions suposa una oportunitat per a que el govern rectifique en la seua primera decisió”, cosa que, segons ha dit, des de les files socialistes esperen que faça l’executiu per tal que cada família de Gandia no haja de pagar cada any 150 euros més que abans pels seus impostos.