De Parc Infantil a Parc de Bombers: la falta de previsió en la plaça del Prado

bomberos el sábado

El regidor del PSPV-PSOE Vicent Mascarell ha oferit esta matí una roda de premsa davant el parc infantil de la plaça del Prado on dissabte per la nit els bombers es veien obligats a intervenir per a evitar possibles perills sobre els vianants. És la darrera actuació per a garantir la seguretat en un parc infantil que, des de la seua inauguració, ha anat perdent peces i elements per tal d’evitar posar en perill els xiquets i els ciutadans. De fet, si es mira la imatge publicitària que continua a la plaça del Prado i es compara amb la realitat sembla una falla que s’haja desmuntat a poc a poc.

El regidor socialista Vicent Mascarell ha ironitzat amb què “més que un parc infantil sembla que han fet un parc que sols és apte per als bombers”. Mascarell ha recordat que “als gandians encara no ens han dit quant ha costat, com tampoc han mostrat l’homologació pertinent que, després de les nombroses actuacions per a la retirada d’elements perillosos, potser supere algún dia”. Des que s’ha inaugurat, han desaparegut hamaques, tendals, pals i perillosos i cada dia són menys els pares que s’arrisquen a deixar jugar els seus xiquets.

El parc infantil és el millor exemple d’una obra mal planificada, que ha incomplert reiteradament els terminis d’execució; mal acabada, com mostra que a l’endemà de la inauguració tornaren a entrar els obrers a reparar desperfectes; i, en definitiva, improvisada, com demostra que el Mercat -que segons el regidor de comerç, Bernando Mendieta, estaria obert a febrer- encara no està acabat “i ara anuncien que serà l’empresa pública qui el gestione. Estem davant un govern que privatitza les escoletes i municipalitza cinemes, discoteques i ara, mercats. I s’ha preguntat si el pròxim pas del govern serà destinar funcionaris perquè tallen carn o pesen verdura”.

A tot açò se suma que han desplaçat els bancs públics perquè queden fora de les ombres i tampoc passen les màquines de la neteja, a causa de la fragilitat del paviment, com es va demostrar pocs dies després de la inauguració.

poco antes de la inaguración