Declaració institucional de l’Ajuntament de Gandia amb motiu del 8M, Dia Internacional de la Dona

L’Ajuntament de Gandia ha fet pública la declaració institucional del 8 de març, Dia Internacional de la Dona. En este document, aprovat per unanimitat de tots els grups polítics municipals, el consistori pretén reconèixer els avanços aconseguits en matèria d’igualtat sense oblidar els reptes encara pendents. Esta declaració la signen en el marc del 8M i coincidix amb el 15é aniversari de la Llei Orgànica 3/2007, de 22 de març per la igualtat efectiva de dones i homes.

En esta declaració es presenten alguns desafiaments com la necessitat de reforçar polítiques encaminades a l’ocupació, l’emprenedoria i l’educació en igualtat d’oportunitats; la incorporació de les dones a la societat de la informació; i el suport a les dones que viuen en àmbit rural. En esta línia, es mostra també la voluntat de visibilitzar, valorar i considerar com a sector generador d’ocupació el treball de cura no remunerat; i l’exigència de que la paritat de gènere s’instal·le en llocs de presa de decisions.

El document alerta també de les conseqüències que està suposant la pandèmia sobre els drets de les dones i que afectarà a generacions futures. A més, promou com a imprescindible el desenvolupament de sistemes de recopilació de dades desagregades per tal de comprendre i abordar les desigualtats de gènere sobre les quals es puga oferir una resposta apropiada i eficaç.