Declaren il·legals els últims pressupostos municipals aprovats pel PP    

 

Gandia 22 de jun. 2016.- El portaveu del govern, Jose Manuel Prieto; i el coordinador general d’Economia i Hisenda, Salvador Gregori, han valorat aquest matí la sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana per la qual es declara que els últims pressupostos aprovats pel PP la passada legislatura no s’ajusten a dret i que per tant, són il·legals. La sentència obligarà a l’Ajuntament de Gandia a córrer amb les costes del procés tot i que encara es desconeix l’import de la sanció.

Referent a això, Jose Manuel Prieto ha declarat que “és una nova certificació del desastre econòmic que ha heretat aquest ajuntament i de com es vorejava la legalitat d’una manera tendenciosa i reincident en l’anterior govern municipal. Fa un any es va produir un canvi en el govern i hem de tornar a donar una mala notícia a tots els gandians”.

El portaveu del govern ha recordat que ja s’havien declarat il·legals els pressupostos de l’any 2013 arran d’una denúncia del Grup Municipal Socialista i que en aquesta ocasió la sentència és contra els comptes municipals de 2014 que posteriorment van ser prorrogats en 2015 “perquè ni amb majoria absoluta el PP va ser capaç d’aprovar-los perquè van ser incapaços de complir amb la legalitat i tenir en compte les obligacions de pagament fonamentals d’una administració fonamental. Durant 4 anys només van pagar a qui van voler, actuant de falsos Robin Hood perquè per a festes, saraus, esdeveniments i malbaratament, sí que tenien fons. D’aquelles accions, aquestes conseqüències”. “Davant d’aquesta circumstància, voldríem que el govern municipal anterior, que es dedica ara a donar lliçons de càtedra d’economia, expliqués quina solució tenen per la situació econòmica que han deixat perquè l’única sortida que té és que es vagen. Han d’assumir la seua responsabilitat però com sabem que no ho faran, aquest govern responsable posarà l’ordre que ells no van saber posar tot que sabien que estaven enfonsant la ciutat“.

Per la seua banda, Salvador Gregori, ha destacat que “no és una notícia alegre. És la crònica d’un desastre anunciat que ja vam avançar a finals de 2014. Van poder reconduir la situació però el govern més nefast i més malgastador d’aquesta ciutat no va voler fer-ho. De quatre pressupostos tres han estat il·legals, aquesta és la xifra“. El coordinador general d’Economia i Hisenda, ha recordat que ha estat el mateix Ministeri d’Hisenda qui ha confirmat que el govern del PP va ser l’executiu que més va augmentar el deute municipal en la història de la ciutat. Concretament, 136 milions d’euros en 4 anys.

L’únic que puc demanar-li a Guillermo Barber és que deixe l’acta de regidor i que es dedique a una altra cosa perquè la seua gestió va ser un desastre absolut. Tot i això, el PP ho ha col·locat en la Comissió d’Hisenda de la Diputació, esperem que la seua mà no es note massa “i afegia: “Vull recordar que excepte dues persones, la resta de regidors actuals de la bancada popular van aixecar la mà aprovant aquests comptes i per tant, van ser còmplices de les mesures que ens van portar al desastre econòmic” va finalitzar Gregori.