Demanarem davant el jutge la suspensió cautelar del pressupost si el PP vota a favor del mateix

El Grup Municipal Socialista ha anunciat hui que, si dijous que ve els regidors del Govern local del PP voten a favor del pressupost municipal de 2015, acudirà a l’autoritat judicial per a sol•licitar, per via penal, la seua suspensió de forma cautelar.

“El dany irreparable per als gandians, així com la presumpta prevaricació i la impunitat amb la qual actuen els actuals governants —respecte a uns pressupostos que posen en perill el present i el futur de l’Ajuntament de Gandia— ens obliguen a acudir a la justícia”, ha explicat el portaveu socialista, Vicent Mascarell.

Els Socialistes de Gandia considerem que esta mesura “no es tracta de cap amenaça i de cap insult, sinó una actitud responsable” davant el fet que el Govern del PP desoeix, una vegada més, els greus advertiments de l’Interventor Municipal.

Mascarell també ha recalcat que en el pressupost no s’inclou ni un sola proposta per a ajudar a les famílies, als joves i als aturats de Gandia a eixir de la crisi. “El Govern local del PP ha perdut una oportunitat d’or per a elaborar un pressupost com a un instrument per a millorar la qualitat de vida dels gandians, convertint-se els comptes en un simple servidor dels interessos electorals del PP i de l’alcalde Torró”, ha indicat el portaveu del Grup Municipal Socialista.

Per la seua banda, el secretari d’Economia i Empresa del PSPV-PSOE de Gandia, Salvador Gregori, ha qualificat els pressupostos de “irreals, il•legals i destructius”. “Són irreals perquè els ingressos es desmunten com un castell de naips amb unes previsions molt optimistes, i les despeses es menysvaloren amb elements no pressupostats ni previstos que distorsionen la liquidació del pressupost”, ha destacat Gregori.

Així mateix, es tracten d’uns pressupostos il•legals, al no atendre el deute amb els bancs. “És el tercer pressupost que açò ocorre. L’excusa de la negociació amb el ministre Montoro, ja no se la creu ningú”, ha asseverat Gregori.

Finalment, els socialistes entenem que són uns pressupostos destructius, si atenem al deute viu de l’Ajuntament de Gandia, que ha passat de 114 milions d’euros l’any 2011 i 173 milions d’euros en 2012, a 233 milions d’euros en 2013.

“La irresponsabilitat del Govern del PP és tan evident, que només la proximitat d’unes eleccions municipals i que el color del partit que governa a Madrid i a Gandia és el mateix, ha evitat, de moment, la intervenció de l’Ajuntament”, ha conclòs Salvador Gregori.

Els Socialistes de Gandia recordem que el pressupost de 2015 no inclou el pagament del deute bancari i els seus interessos —21 milions d’euros—, el cost del manteniment d’aparcaments públics —1,4 milions—, ni les sentències judicials —no existeix consignació suficient per a fer front a l’acord aconseguit amb les treballadores de les escoletes’—.