Demanem a la Generalitat que pague els 2’5 milions d’euros que adeuta en ajudes d’habitatge a 460 famílies de Gandia

Gandia, 5 de febrer. El PSPV-PSOE de Gandia demanarà en una Proposta de resolució que ha presentat per a debatre en el proper Plenari de l’Ajuntament que la Generalitat Valenciana, governada pel PP, pague el que adeuta a veïns i comunitats de propietaris per ajudes a l’habitatge concedides però que, molt de temps després, no estan abonades. El problema d’impagaments d’ajudes a l’habitatge és especialment greu en Gandia, perquè afecta un total de 460 gandians. Així, quant a les ajudes en concepte de xec habitatge, a tots aquells que fa uns anys adquiriren una vivenda de protecció pública, s’adeuten 909.662’09 € a 93 veïns. L’administració autonòmica adeuta també les ajudes en matèria de lloguer: a Gandia es deuen 50.665’46 € a un total de 28 persones. Són, no obstant això, les ajudes per rehabilitació de vivendes les que ofereixen les xifres més sagnants: el deute és de 1.617.496’69 € a un total de 339 gandians. Un deute que, en total, ascendeix a 2’5 milions d’euros i que té la Generalitat Valenciana amb Gandia.

El regidor del PSPV-PSOE a l’Ajuntament de Gandia, Vicent Mascarell, ha assegurat que amb esta proposta de resolució, des del Grup Municipal Socialista demanen que la Generalitat pague, i ho fem amb esta proposta de resolució, que no va contra el PP sinó en favor dels ciutadans afectats. El Govern del PP, insensible, insolidari i insolvent, ha de prioritzar la despesa i pagar-los”.

Mascarell ha assegurat que els afectats per estos impagaments han estat “víctimes dobles”. Primer, de la bambolla immobiliària, i després pels impagaments reiterats de l’administració de la Generalitat, “del mateix PP que governa a la ciutat de Gandia”. Amb esta iniciativa, els Socialistes de la ciutat busquen que la Generalitat “prioritze la despesa, calendaritze els pagaments, perquè els propietaris han de fer front a les seues obligacions amb els bancs, i els abone a través de Fons de liquiditat autonòmic”, segons Mascarell.

Esta iniciativa, presentada pels Socialistes als ajuntaments valencians, busca donar cobertura als més de 40.000 afectats pels impagaments a tota la Comunitat Valenciana.