Demanem una Comissió d’investigació sobre la relació entre el pis de Torró i l’adjudicació de la parcel·la de McDonald’s

El PSPV-PSOE de Gandia ha demanat hui la creació d’una comissió d’investigació després de les informacions aparegudes hui al periòdic El País i on es destapa que l’alcalde de Gandia, Arturo Torró, viu a un pis propietat d’una empresa beneficiada amb la compra d’una parcel·la municipal on hui en dia es troba la coneguda cadena de restaurants McDonald’s.

El relat dels fets es remunta a fa quasi un any, al mes d’octubre de 2012, quan el govern decidia subhastar la parcel·la situada al sector Rafalcaid i on, al menys fins a 2020, explota la seua activitat comercial l’empresa McDonald’s. Una venda que, des del primer moment, va ser criticada per l’oposició, perquè es tracta d’un solar estratègic i pel qual el consistori obtenia un ingrés anual de 108.182 euros més IVA en concepte de lloguer, per la qual cosa el govern, que el que necessitava era ingressar diners, haguera pogut optar per la venda d’un solar que en aquell moment no li suposara l’obtenció de cap rendiment.

Però en la seua majoria absoluta, el PP va decidir treure endavant la subhasta, que va donar com a resultat l’adjudicació de la parcel·la, el dia 15 d’octubre de 2012, a l’empresa Infilev SL, administrada per Fernando Guillem. Curiosament, aquesta mercantil va oferir només 200 euros més que l’oferta presentada per l’empresa que actualment explota comercialment la parcel·la.

La sospita d’una acció fosca per part de Torró es va despertar només uns mesos després, quan l’11 de febrer de 2013 l’ordre d’embargament del Jutjat del Mercantil incapacitava a Torró, com a persona natural, per a gestionar els seus propis béns. En aquest document s’indicava que el domicili del president del PP es troba al segon pis del número 21 del passeig de les Germanies, una adreça nova que va alçar la sospita dels socialistes. Una investigació portada a terme pel partit va demostrar que aquesta vivenda, segons Nota Simple del Registre de la Propietat número 3 de Gandia, és propietat de la mercantil Infilev SL, la mateixa que havia estat beneficiada en la subhasta del solar de McDonald’s un mes abans de que Torró anara a viure a aquest pis.

Per als socialistes, segons ha declarat el regidor Vicent Mascarell, “ja existien molts dubtes respecte a aquesta operació que ara esperem que se’ns aclarisquen” i ha assegurat que “de no ser així, sospitem que estem davant d’un nou cas de corrupció del PP a la Comunitat Valenciana”, citant que en cas que Torró no pague cap contraprestació per aquest pis, “estaríem davant un cas de suborn impropi semblant al de Camps amb els vestits.”.

Ja quan es va realitzar aquella polèmica adjudicació, els socialistes advertien el perill que suposa que una persona fosca com Torró gestione el patrimoni de tots els gandians mentre el seu propi patrimoni s’esfondra degut a la seua pèssima gestió del mateix. Per això, tal i com ha explicat Vicent Mascarell, els socialistes demanen la convocatòria d’una Comissió d’Investigació que done llum a tota aquesta operació i esclarisca si Torró està barrejant els seus propis interessos amb els de l’Ajuntament de Gandia.

Així, els socialistes demanen saber des de quina data resideix Torró en aquest domicili, si existeix alguna relació contractual amb el propietari de l’immoble i quina és la mateixa. Altres preguntes són: per què l’alcalde de Gandia viu en un pis de luxe propietat d’una empresa beneficiada, què paga per la mateixa, si aquest és un cas de pagament de favors d’un empresari cap a l’alcalde de Gandia, si Torró s’està beneficiant del seu càrrec com a alcalde de Gandia per al seu benefici personal i què pensa el president Fabra i la resta de la cúpula del PP que hui està a Gandia.