Denunciem davant l’Audiència Nacional la participació d’Arturo Torró en l’Operació Púnica

El Grup Municipal Socialista va remetre ahir una sèrie de documentació relacionada amb el Govern local del PP i l’Operació Púnica, al titular del Jutjat d’Instrucció número 6 de l’Audiència Nacional, Eloy Velasco, el jutge que instrueix este cas. Així, els Socialistes de Gandia hem tingut coneixement que l’Audiència Nacional està rebent un gran volum d’informació relacionada amb les desenes d’ajuntaments en els quals esta xarxa corrupta ha treballat, com és el cas del govern que presideix Arturo Torró.

“Hem decidit aportar una sèrie de documents davant la negativa del PP a convocar una comissió de recerca i la falta d’explicació de l’alcalde Torró al jutge Eloy Velasco”, assenyala el portaveu socialista, Vicent Mascarell.

Entre els documents que s’han aportat destaquen diverses factures que va remetre a l’Ajuntament de Gandia l’empresa Eico Managemenent Reputation S.L. —l’administrador de la qual és Alejandro de Pedro, empresonat per presumpta corrupció—, així com llistats del Pla de Pagament a Proveïdors —amb diverses factures a nom de la mateixa empresa— i un resum de les notícies publicades en els mitjans de comunicació relacionades amb l’Operació Púnica i el Govern local del PP.

“Els socialistes sospitem que la massiva destrucció de factures que afecten als anys 2012 i 2013 pot estar relacionades amb el cas”, sosté el regidor Mascarell. Per açò, el Grup Municipal Socialista ha posat en coneixement del jutge Velasco la destrucció de tota la documentació comptable —còpies de seguretat incloses— que a data d’avui fa impossible conèixer com i en què s’han gastat 10 milions d’euros.

“Cal destacar que els documents comptables destruïts coincideixen en el període de temps en el qual les empreses de la ‘Operació Púnica’ duien a terme els seus treballs amb el Govern local del PP”, conclou Mascarell.