Diana Morant: “Hem d’omplir les urnes d’il·lusió, progrés i decència. Si no, s’ompliran de frustració i involució”

Més de 300 persones van acompanyar anit a l’alcaldessa de Gandia i candidata socialista a revalidar el càrrec, Diana Morant, en l’arrancament de la campanya per a les pròximes eleccions nacionals i autonòmiques del 28 d’abril. Diana Morant va fer una crida intensa a tota la societat demanant el vot per a Pedro Sánchez i Ximo Puig, perquè “hem d’omplir les urnes d’il·lusió, de futur, de progrés i de decència. Si no, s’ompliran de frustració i d’involució. No ens conformem amb les enquestes ni amb un bon resultat. Hem d’anar a pel millor resultat. Perquè o la política la fem nosaltres, o la faran per nosaltres, o contra nosaltres”. “Està en joc no només la supervivència del socialisme, ni tan sols de la societat com la coneguem. Està en joc la democràcia i aquest sistema de drets que tenim ara”.

En el seu discurs, la candidata socialista va parlar del govern d’Andalusia com a exemple del que pot passar a la resta d’Espanya. “Per a la meua generació és difícil saber com és possible que en Andalusia, on han format coalició les tres dretes, tornen a aparéixer, 40 anys després de tindre la Carta Magna, les llistes negres. Com pot ser que tornen a llistar-se aquelles persones o funcionaris que tracten cada dia de protegir a les dones víctimes de violència de gènere. En tres mesos que porten al govern d’Andalusia ja ens estan advertint de com podria ser un govern d’Espanya si les tres dretes sumaren més que les forces progressistes”.

Tot i que que anit s’obria el període de campanya nacional i autonòmic, la política local no va quedar al marge. “Diu Víctor Soler, el candidat del PP, que són un partit nou, diferent. Ara estan buscant aliats per blanquejar la seua imatge i que ningú recorde el despropòsit i del drama que van causar a Gandia. Però nosaltres estem ací per a recordar que fa quatre anys Gandia no estava com està ara. I per tant anirem amb la cara ben alta a demostrar allà on faça falta que els socialistes, al govern de la ciutat, hem fet els nostres deures”.

2

El mateix ha ocorregut, va recordar Diana Morant, a la Generalitat Valenciana. “El nostre president, Ximo Puig, que també va entrar en una Generalitat que feia 20 anys que estava governada pel PP, va tindre no sols la gran tasca de recuperar l’economia d’un poble que havia estat absolutament desmembrada. En esta Comunitat el PP tenia la marca del seu partit de tota Espanya, però un poc més unflada. El president Ximo Puig no sols ha recuperat l’economia d’un país devastat, sinó que a més ha recuperat la reputació del poble valencià. Sense el lideratge socialista, no haguera sigut possible un govern de la decència i de la recuperació com ha sigut el govern del Botànic”.

D’altra banda, en dos anys, els espanyols han estat cridats dues voltes a les urnes per triar el govern d’Espanya. En eixe temps, el govern espanyol va tornar a ser protagonista de tots els titulars nacionals i internacionals “fent-nos avergonyir per ser un país manat per un partit que havia sigut condemnat per la Gürtel, el primer partit sentenciat com a corrupte. Eixes vergonyes són el panorama de la dreta que fins ara coneixíem i al que li vam plantar cara amb aquella moció de censura de la decència de Pedro Sánchez. Hui en dia no podem deixar que tota eixa feina que s’ha fet per Espanya es quede en res”.

frances_190411_2634

Per últim, Diana Morant, va insistir en la importància d’anar a votar el pròxim 28 d’abril. “Quan les forces de progrés estan al govern la gent deixa d’estar al carrer perquè nosaltres som els que generem convivència, atenem els problemes de la gent i proposem solucions. I és precisament en eixa situació quan la gent està més desmobilitzada. Necessitem pegar-li la volta a això. No ens conformem amb el que pareix que pot ser un bon resultat, i fem que passe de veres”.

La candidata Diana Morant, amb la família socialista, en finalitzar l’acte, van acudir a la plaça Major a la tradicional pegada de cartells.