Diana Morant: “No pot seguir sent alcalde qui constantment menteix als gandians”

“Arturo Torró haurà d’explicar-li als gandians per què es va presentar a les passades eleccions municipals mentint sobre el fals rescat econòmic”, ha assenyalat la secretària general dels Socialistes de Gandia, Diana Morant, després de conèixer que el Ministeri d’Hisenda ha rebutjat el seu pla per a refinançar 133 milions d’euros en crèdits bancaris. Així, este “regal” de final de legislatura que ha estat ocultant el Govern local del PP per interessos electorals, condicionarà clarament l’economia municipal dels propers governs municipals.

“Gandia no es mereix que Arturo Torró continue sent alcalde per les seues constants mentides sobre un tratge a mida que mai ha arribat”, ha afegit Diana Morant, qui ha recordat que els socialistes ja advertiren que la intervenció de l’Ajuntament per part del Ministeri d’Hisenda es portaria a terme el 25 de maig. Així, no s’ha fet abans d’esta data per purs interessos partidistes.

No és la primera vegada que Torró juga amb els gandians anunciant, juntament amb Guillermo Barber, la “solució” als problemes econòmics de l’Ajuntament de Gandia, uns problemes que ells mateixos han creat decidint, amb la seua majoria absoluta, no pagar el deute amb els bancs. I és que fins en tres ocasions ha presentat públicament esta falsa solució del ministre Montoro, que finalment no arribarà.

Cal recordar que el Grup Municipal Socialista ja va votar en contra d’este rescat perquè, com es demostra ara, açò exigeix una brutal pujada d’impostos i una retallada de serveis públics.

“No és just que els  gandians paguen la irresponsabilitat d’un alcalde i d’un govern que s’han negat a fer front als crèdits bancaris als quals estaven obligats, per a pagar ‘saraos’ i endollats en l’empresa pública IPG”, ha indicat Morant.

El rebuig d’este pla va ser adoptat poc abans de les eleccions del passat 24 de maig, i va entrar a l’Ajuntament de Gandia el dilluns 25 de maig, un dia desprésd’estos comicis. “No és ètic que Arturo Torró haja amagat este informe i carregue ara contra als funcionaris que, pensant amb el bé de Gandia, els han fet públics”, ha manifestat Diana Morant.

Els Socialistes de Gandia li demanem el PP que explique a la ciutadania com pensa quadrar els pressupostos municipals de 2015 que va deixar sobre la taula i si, tal i com exigeix el ministre Montoro, pujarà impostos i retallarà serveis en cas que conformen un nou govern per a la legislatura 2015-2019.