Diana Morant participa en una videoconferència amb la consellera de Justícia sobre el Pla d’Emergències de la Covid-19

En el marc del Pla Territorial d’Emergències de la Comunitat Valenciana i a l’efecte de donar trasllat dels detalls del Pla de Suport i Coordinació Municipal que oferix reforç logístic als municipis per les necessitats derivades de l’emergència de la Covid-19, la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha convocat hui a l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, a una reunió a través de videoconferència, qui ha estat acompanyada dels regidors que formen el gabinet de crisi: Liduvina Gil, regidora de Sanitat i Polítiques Saludables; José Manuel Prieto, edil de Govern Interior i Coordinació Administrativa; i Nacho Arnau, regidor de Seguretat Ciutadana.

Este programa mobilitza els recursos humans i tècnics de la Generalitat i dels municipis amb l’objectiu de cobrir les necessitats de la població, especialment els més vulnerables. D’esta manera, el Consell coordina més de 10.000 efectius per a repartir aliments, medicines, fer tasques de desinfecció i neteja d’espais sensibles i oferir atenció psicològica mentre duren les mesures especials establertes després de la declaració de l’estat d’alarma.

Tot este dispositiu ha estat elaborat per la Conselleria a través de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències. El dispositiu compta a més amb la col·laboració de les diputacions de Castelló, València i Alacant, la Federació Valenciana de Municipis i Províncies i Creu Roja, ja que la mesura oferix suport logístic, tècnic i humà als 542 ajuntaments de la Comunitat Valenciana.

Diana Morant ha agraït la determinació de la Generalitat Valenciana per a exercir de líder en la coordinació de municipis, “que en estos moments és bàsic per a ser més efectius i arribar el més prompte possible a les necessitats de la ciutadania”.

Des de l’Ajuntament de Gandia, segons ha afegit Morant, s’han posat en marxa des del primer dia tots els recursos necessaris dirigits als més vulnerables i “seguirem unint esforços amb la Generalitat perquè esta batalla contra el coronavirus no deixe a ningú enrere”.

La màxima autoritat municipal ha comunicat a la consellera que tots els recursos que consten en el Pla de Suport i Coordinació Municipal ja estan en funcionament des del primer dia a Gandia, entre ells, l’assistència a les dones que patixen violència de gènere, i ha realitzat un balanç de la situació actual pel que fa a la crisi del coronavirus.