Dimarts que ve s’inicia la reforma integral d’un tram del carrer Cardenal Cisneros amb 142.000 euros

La presidenta de la Junta de Districte de Corea, Inma Rodríguez, i el regidor de Serveis Bàsics al Ciutadà i Qualitat Urbana, Miguel Ángel Picornell, han anunciat este matí en roda de premsa que està previst que dimarts que ve, 19 d’octubre, s’inicien les obres de reurbanització del carrer Cardenal Cisneros, en el tram comprés entre els carrers Magistrat Català i Poeta Llorente, amb una inversió procedent de fons municipals de 142.000 euros i un termini d’execució de tres mesos.

“Es tracta d’una demanda de feia molt de temps, tant dels veïns del carrer com de la mateixa Associació de Veïns de Corea. Així, anem a renovar integralment este tram de Cardenal Cisneros, incloent la renovació de les xarxes de clavegueram i d’aigua, les quals estan molt antigues”, ha destacat.

Rodríguez també ha indicat que “ahir, dijous, vam convocar una reunió informativa en el centre social de Corea, amb l’assistència de l’Associació de Veïns, l’Associació de Comerciants, tècnics de l’ajuntament i veïns del mateix carrer per a explicar en detall el projecte, posant-nos a disposició del veïnat i els comerços per a qualsevol dificultat que puga sorgir mentre duren les obres, perquè volem que es desenvolupen correctament i el més ràpid possible”.

La presidenta de la Junta de Districte de Corea ha recalcat que “sta reunió va ser positiva i fructífera, ja que hi ha molt bona predisposició per part de veïns i comerciants per a dur endavant les obres. Hem de ser conscients que, quan es fa una actuació d’estes característiques, a banda de les lògiques molèsties que es puguen produir als veïns i comerciants, també és un clar benefici per a la ciutadania. Estem parlant de dotar el carrer amb més i millors serveis, amb la qual cosa el veïnat guanya en qualitat urbana i, sobretot, en qualitat de vida”.

Per la seua banda, Picornell ha assenyalat que “esta actuació que abasta un total de 127 metres del carrer i que forma part del Pla de Manteniment i Millora de Vials, es porta a terme per a adaptar els vials a allò que establix el Pla Director. Ja hi havia una part del carrer que complia amb allò que marca el Pla Director, però s’havia quedat pendent este tram. Per tant, ara anem a fer realitat eixa aspiració que tenien els veïns i les veïnes del barri de Corea”.

Les obres també inclouen la instal·lació de mobiliari urbà totalment renovat, l’adaptació de les voreres per a persones amb mobilitat reduïda o la plantació de tarongers, un arbrat que ha sigut escollit pels mateixos veïns que van sol·licitar una espècie d’arbres que no tingueren molta fulla ni provocaren brutícia, igual que els que ja s’havien plantat en els carrers dels voltants. Al mateix temps, es mantindrà l’aparcament en cordó en tots dos costats del carrer.