Diversitat presenta una xerrada en favor dels drets LGTBIQ+ sota el lema ‘Converses amb orgull’

L’Àrea d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives, en col·laboració amb la Conselleria d’Igualtat, Polítiques Inclusives de la Generalitat i el Col·lectiu de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals de la Safor (CLGS la Safor), ha organitzat una xerrada en favor dels drets LGTBIQ+ sota el títol: ‘Converses amb orgull’. Està dedicada a la salut sexual, els delictes d’odi o la situació d’este col·lectiu a Gandia i la comarca. Hi presentarà la drag queen valenciana Liz Dust.

Este acte, tal i com ha explicat la regidora de Diversitat, Juana Navarro, acompanyada en roda de premsa per Ximo López i Maria Rico, representants de CLGS la Safor i de l’associació trans Dret a Ser Gandia, respectivament, serà el dijous pròxim, 1 de desembre, al Teatre Serrano a partir de les 18.30 hores. L’entrada serà lliure.

«Es faran entrevistes a diferents membres, referents i activistes d’estos col·lectius com La Sanguinelli, Mireia Climent o els ja citats Ximo López i Maria Rico», ha expressat Navarro. «Este format de xerrada pretén ser un referent per a comprendre la lluita i recorregut de les persones LGTBI en les seues vides», ha afegit l’edil socialista.

En moments on es manifesten diferents actituds traduïdes en delictes d’odi és important dur a terme activitats com estes per tal de conscienciar a la població de que el respecte i la tolerància han de ser elements bàsics.

DIVERSOS MUNICIPIS, IMMERSOS
L’acte s’emmarca dins d’una proposta cultural sobre realitats i drets LGTBI que s’han celebrat ja a 10 municipis del territori valencià, com són: Alcoi, Alacant, Alzira, Castelló de la Plana, Dolores, Elx, Sagunt, València, Vinarós i Gandia.

«L’objectiu d’estes propostes és apropar a tot el territori la visibilitat i l’empoderament del col·lectiu LGTBI a través d’estos testimonis», ha conclòs en el seu torn de paraula la regidora.

Per la seua part, López ha recordat que des de fa un parell d’anys estan col·laborant amb la Generalitat Valenciana «perquè estan llançant diferents programes amb els col·lectius LGTBIQ+ valencians i ara han tret nous actes». Enguany, coincidint amb el Dia Mundial de la SIDA «parlarem també, a banda de sobre salut sexual, de la situació del col·lectiu en general a tota la comarca, dels delictes d’odi i altres punts».

A més, el president de CLGS ha assegurat que «estem en contacte amb la Policia Local d’Oliva i Tavernes de la Valldigna per a fer allí també este tipus d’activitats. Volem fer de la nostra ciutat i comarca un lloc més lliure i divers».

«Jo parlaré de com és la sexualitat en les dones trans una vegada son reassignades, de com es descobrix el plaer, com reeducar la teua sensibilitat i, per tant, esperem que el públic gaudi de l’acte», ha conclòs Rico.