Dos fitxatges estrella de Torró abandonen el govern abans del primer any de mandat

El Grup Municipal Socialista en l’Ajuntament de Gandia ha valorat hui l’abandó de l’executiu de Torró de dos dels “fitxatges estrella” del PP per a la legislatura: Javier Roche i Rubén Malonda, directors de les àrees de Benestar Social i Educació, respectivament. El motiu d’aquesta “espantada” abans que es complisca el primer any del govern es deu a diferències amb el govern i enfrontaments directes amb els regidors electes de cada departament.

Segons ha explicat la regidora socialista Ana Garcia, aquests abandons són una demostració més de la crisi interna del govern del PP de Gandia, que encara no ha parat de canviar en menys d’un any, modificant concejals no electes, tinents d’alcalde i ara desfent-se de dos persones “que el propi Torró va anunciar a bombo i platets”.

En ambdós casos, segons ha explicat Garcia, han estat les diferències entre els directors d’àrea i els seus regidors les que han provocat els abandons. Així, en el cas de Malonda, la polèmica suscitada al voltant de les escoletes i com havia de ser la gestió d’aquestes ha provocat enfrontaments directes que han acabat, primer, amb el canvi del regidor responsable d’Educació (primer Vicent Gregori i ara Marta Cháfer) i, després, en la marxa de Malonda.

A més, els socialistes han criticat que el caos del govern local arriba a tal magnitud que quasi un any després d’arribar al poder i haver anunciat que aquestes dues persones formarien part de l’executiu, els seus càrrecs encara no s’havien fet oficials ni havien estat aprovats en plenari, tot i que cadascun d’ells percebia el seu jornal. No obstant, i malgrat els retalls que Torró ha aplicat a l’oposició justificant-los per la situació econòmica, no s’han suprimit els dos càrrecs, per la qual cosa el PP es reserva la possibilitat de tornar a abusar de poder i posar a dir a dues persones afins al partit.