El Consell Escolar Municipal rebutja el Col·legi internacional per a Gandia

Tots els integrants del Consell Escolar Municipal rebutjaren majoritàriament, en una reunió convocada a petició dels grups de l’oposició, la ubicació d’un Col•legi Internacional a les instal•lacions que ara ocupa el CSI-COM, en el Polígon Alcodar de Gandia. En eixa reunió, la regidora del Grup Municipal Socialista en l’Ajuntament de Gandia, Liduvina Gil, sol•licità els informes tècnics que avalen la cessió d’un edifici públic a una empresa privada, la projecció de l’alumnat a la ciutat amb un nou centre d’estes característiques o l’estat en què es troba la cessió de la parcel•la annexa.

Gil ha recordat que el PSPV-PSOE de Gandia, juntament amb les AMPES i els directors dels centres educatius públics i concertats, i representants dels sindicats educatius i del professorat presents en el Consell Escolar, s’oposaren a “la cessió de terrenys i edificis públics, més en el cas del CSI-COM, fet amb fons europeus exclusivament per ser un edifici de formació i ocupació”. Una alternativa seria, per a Liduvina Gil, “facilitar-los terrenys a les empreses interessades per tal que els pugueren comprar, però mai cedir solars o edificis públics”. En resposta a les declaracions de l’Alcalde, a més, Gil ha assegurat que “ara més que mai l’edifici s’hauria de reformar per seguir generant economia i ocupació a la ciutat”.

La regidora socialista Liduvina Gil ha recordat que el col•legi internacional “tensionarà la comunitat educativa, perquè existeixen 783 vacants en centres de la ciutat, i ja hi ha 17 centres amb ensenyament plurilingüe a Gandia”. A més, juntament amb representants dels directors dels centres educatius de la ciutat, sindicats i professorat, s’ha proposat alternatives a la instal•lació d’este centre, com un Centre Integral de formació professional, en les mateixes instal•lacions.

Gil ha afegit en roda de premsa que “en un moment de crisi és molt difícil argumentar que calga un centre d’estes característiques a la nostra ciutat”.

Demanem que els treballadors d’empreses adjudicatàries de l’Ajuntament siguen de Gandia
En altre ordre de temes, i després de l’adjudicació de les obres de la Plaça del Prado a una empresa forània, la regidora socialista Liduvina Gil ha demanat que els treballadors d’esta i d’altres adjudicacions a terceres empreses per part de l’Ajuntament siguen de la ciutat de Gandia.

Gil ha recordat que el compromís electoral del PP va ser “contractar empreses sols de Gandia, i ja que han incomplit este compromís, almenys els demanem que els treballadors d’eixes obres adjudicades siguen, en la mesura de les possibilitats, ciutadans de Gandia”.