El COR anima a la població a consumir en l’àmbit local, però a ser responsables dels residus que es generen

L’Ecoparc de Gandia, el més gran de la xarxa d’ecoparcs i ecomòbils del Consorci per la Gestió de Residus V5 (COR), ha sigut l’escenari de la presentació de la campanya ‘Greenfriday’ del COR, a càrrec de l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, i el president del COR, Roger Cerdà, acompanyats del diputat provincial a la Safor, Vicent Mascarell, i el representant de l’Ajuntament de Gandia en el COR, Miguel Ángel Picornell.

Esta campanya, emmarcada al seu torn en la Setmana Europea per a la Prevenció de Residus, en la qual el COR està realitzant “un acte de conscienciació al dia”, segons el president del Consorci, Roger Cerdà, pretén sensibilitzar a la població que “cal consumir des del local, fer costat als nostres comerços i empreses, però gestionar els residus amb responsabilitat”, segons ha apuntat l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant.

El president del COR i alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, ha repassat les grans inversions que ha realitzat el Consorci en l’Ecoparc de Gandia (més de mig milió d’euros en la seua informatització i remodelació completa) i en la resta d’ecoparcs de la Safor, arribant a tindre “la xarxa consorciada d’ecoparcs més gran de la Comunitat Valenciana”. A més, el president del COR, ha anunciat que s’augmentarà la flota d’ecoparcs mòbils, amb la unitat número 13, que reforçarà les zones costaneres del COR, a la Safor, durant els mesos de Pasqua i estiu, “a causa de la gran afluència de veïnes i veïns que utilitzen la nostra xarxa”.

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, ha agraït “el gran esforç del COR, perquè este ecoparc i els ecomòbils que visiten cada dia la nostra població, són altament utilitzats per la nostra ciutadania, tant és així que hem bonificat més de 7.000 rebuts als nostres veïns en la taxa de tractament per reciclar en la xarxa i pel seu bon comportament ambiental”. Morant ha recordat que, any rere any, Gandia millore les quantitats que es reciclen convertint-se en una de les ciutats que millor comportament té en este aspecte i que la col·loquen com una de les ciutats que més vidre reciclen en tota España.

Encara que l’estímul del comerç local és fonamental en estos moments, tant el president del COR com l’alcaldessa de Gandia han volgut fer una crida als veïns a “consumir, sobretot en el local, en estos difícils moments, també han volgut fer una crida a la responsabilitat’ a l’hora de gestionar els residus”, fonamentalment els d’aparells elèctrics i electrònics, que són els més contaminants dels residus domèstics. Així, en la xarxa d’ecoparcs del COR, es dupliquen any rere any els residus d’aparells elèctrics i electrònics en les dues setmanes posteriors al Blacfriday, amb la qual cosa “des del COR, animem que es passen del BlackFriday al GreenFriday i siguem responsables amb el nostre planeta”, segons han comunicat les dues autoritats.

A més, tant el president del COR com l’alcaldessa de Gandia, han volgut recordar “en un dia com hui” que totes i tots hem d’estar lluitant en primera línia contra la violència de gènere, i s’han fet una foto en una de les frases de sensibilització de l’ecoparc, en la qual figura ‘Totes tenim dret a una segona oportunitat”.