El Departament d’Habitatge reunix a una mateixa web totes les actuacions en matèria de regeneració urbana

Gandia compta des d’esta setmana d’una nova web (https://gandianextgen.com/test/) on es recullen totes les actuacions en matèria d’habitatge que se centren en aquells habitatges més vulnerables, antics i amb necessitat de millorar eficiència energètica.

Tal com ha explicat l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, estes actuacions van més enllà d’intervencions a l’espai públic, ja que amb els fons europeus es pretén solucionar les deficiències als habitatges que complisquen els paràmetres esmentats anteriorment. “Volem que la recuperació arribe a tots igual, també als habitatges de les famílies que més ho necessiten”, ha afirmat el primer edil de la ciutat, qui ha afegit que “la recuperació econòmica després de la pandèmia ha de ser també social i justa i arribar totes les famílies”.

D’altra banda, el vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca, ha destacat la importància que té per als consistoris desplegar els fons europeus. “Les polítiques de rehabilitació seran un vector fonamental per a canalitzar uns fons que seran decisius per a la recuperació econòmica. Una recuperació sostenible que ha esdevingut una aposta ferma del Consell”.

La pàgina recull tota la informació dels huit projectes (Colònia Santo Duque; Benicanena, 26 al 32; República Argentina 72, 74, 76; Grup Porta; carrer Safor; Grup Ferroviaris; carrers Legionari Bernabeu, Ròtova i Rafelcofer; i Beniopa.

D’esta manera, les persones interessades poden consultar diversos aspectes de cadascuna d’estes iniciatives com el tipus d’intervenció, el pressupost, els objectius a assolir o la zona d’afecció, entre d’altres.