Este matí, el director general de Turisme de la Generalitat Valenciana, Herick Campos, acompanyat pel regidor de Turisme i Platges, Vicent Mascarell, ha visitat l’actuació que s’està duent a terme al Grau gràcies al Pla de Sostenibilitat Turística i ha valorat les dades d’ocupació. Una intervenció que és finançada pel Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, la Generalitat Valenciana a través de Turisme Comunitat Valenciana i l’Ajuntament de Gandia dins de l’Estratègia de Destinacions Turístiques Sostenibles del Ministeri. El seus objectius són contribuir de manera efectiva al compliment dels ODS de l’Agenda 2030 i donar suport a la reconversió de les destinacions turístiques pioneres per a mantenir el seu atractiu i competitivitat turística.
“Destaca el paper que està jugant el Govern de Gandia per ser un destí sostenible. Juntament amb Benidorm, va ser el primer destí a tindre un Pla de Sostenibilitat Turística”, ha afirmat Campos. A més, el director general de Turisme ha mostrat la satisfacció per part de Turisme Comunitat Valenciana perquè “s’està complint eixe Pla i, hui en dia, gaudim del destí de Gandia com un destí sostenible”.
Esta actuació ha suposat una inversió en la zona d’1.030.202,47 euros (IVA inclòs), i té un termini d’execució de sis mesos (amb inici entre els mesos de maig i juny). La reforma integral de l’avinguda permet crear un espai segregat per a vianants i ciclistes, ordenar i reduir la velocitat del trànsit rodat i incorporar arbratge i mobiliari urbà per a millorar la qualitat, la seguretat i l’atractiu de la zona.
Mascarell ha agraït a la Generalitat Valenciana el seu compromís i suport a la nostra ciutat: “Seria impossible arbitrar i donar resposta a les necessitats en matèria de turisme de Gandia sense la seua ajuda. Hem rebut més diners per part de l’administració autonòmica que en cap legislatura anterior”. L’edil socialista ha anunciat que “estem davant una infraestructura vital que unirà i trencarà eixa barrera entre Gandia i la platja”.
VALORACIÓ DADES D’OCUPACIÓ
Tal com ha assenyalat Herick Campos, les dades d’ocupació turística en Gandia durant el mes de juliol (88% d’ocupació hotelera) són “bones dades” i inclús s’han superat les xifres rècord de 2019. “Enguany, després de dos anys de pandèmia, al turisme tradicional se li ha sumat el nacional. Gandia és una referència per a la Comunitat en matèria de sol i platja, però també en cultura, gastronomia i espais naturals”.
Campos ha fet referència també a les dades dels càmpings. “Amb la covid-19, ha sigut una manera de veure el producte turístic com una cosa que va més enllà d’una tenda de campanya, ja que tenen múltiples productes dins d’este establiment com els bungalous o les parcel·les”, ha indicat. La quota derivada és superior a la del 2019 i s’està arribant a pics superiors del 90% en els bungalous i del 75% en les parcel·les.
“En definitiva, el destí en conjunt de la Comunitat Valenciana està superant o aplegant a les xifres de 2019 que va ser un any de rècord”, ha expressat.
Es tracta, segons ha afegit, d’un mercat molt diversificat perquè hi ha zones amb molt de turisme estranger i altres amb més de turisme nacional. “Igualment, és un èxit que s’ha aconseguit gràcies també a establiments turístics com els càmpings, els hotelers, els habitatges turístics… En això Gandia també és referent com el municipi amb més nombre de certificats SICTED de la Comunitat Valenciana”, ha conclòs.