“El futur turístic de Gandia no es deu articular amb polítiques a curt termini i ocurrències sobre la marxa”

Les jornades “Gandia, 365 dies turística” organitzades pels Socialistes de Gandia es van iniciar ahir amb la taula redona “Les destinacions turístiques madures: modernització, reposicionament i sostenibilitat. Lliçons per a Gandia”, que es va dur a terme en el Saló de Corones del Palau Ducal.

La candidata socialista a l’alcaldia de Gandia, Diana Morant, va inaugurar estes jornades destacant que “el turisme de borratxera que es promou en estos moments en la platja de Gandia tindrà efectes nocius en un futur”. Per açò, és necessari repensar el nostre model turístic conjugant el lideratge de l’Administració Pública, la complicitat del sector privat i la transmissió de coneixement des de la Universitat.

“La platja de Gandia necessita nous productes turístics complementaris al sol i platja, per a caminar d’una manera efectiva cap a la desestacionalizació”, indica Diana Morant. La candidata socialista entén que “no és a base de polítiques a curt termini i d’ocurrències sobre la marxa com s’ha d’articular el futur turístic de la pròxima dècada en la ciutat de Gandia”.

El moderador de la taula redona, Antoni Bernabé —exdirector general de Turespaña i secretari de Turisme del PSPV-PSOE— va apuntar que “si no es fa una política a llarg termini no es corregiran els defectes de la destinació turística”.

“Cal pensar què volem ser de majors. És a dir, parar-se a pensar en el model turístic que volem i caminar per a aconseguir-ho. I açò només és possible amb la implicació de tots els agents”, va asseverar Bernabé.

L’acte també va comptar amb la presència de l’exgerent del Consorci Platja de Palma de les Illes Balears, Margarita Nájera, que va incidir en la importància de la renovació de les destinacions turístiques. “Les destinacions madures tenen el perill de caure en l’obsolescència. El primer símptoma de perill és l’aparició de el ‘turisme de borratxera’. El següent pas és la seua ‘mort’ com a destinació”, va assenyalar Nájera.

Per la seua banda, el que anara responsable del Consorci Qualifica de la Costa del Sol, Antonio Muñoz, va incidir que “el sector no funciona només amb la paraula promoció i més promoció, sinó que cal articular polítiques d’oferta turística intel·ligents i adequades per a posicionar-se com a destinació”. Segons Muñoz, el turisme és un gran motor de l’economia que necessita ser actualitzat i, per a açò, són imprescindibles nous lideratges i altres maneres de governar.