El govern confirma que va mentir i que va rebre l’auditoria del Síndic en el mes de novembre

El govern municipal de Gandia, dirigit pel PP de Torró, ha confirmat hui en roda de premsa que va mentir en reiterades ocasions a l’opinió pública i a l’oposició quan van negar haver rebut l’auditoria de la Sindicatura de Comptes abans de fer pública la de Deloitte. Tal i com ha demostrat hui el portaveu del govern i ja ho van fer els socialistes el passat divendres, aquest informe públic va entrar en l’ajuntament el dia 21 de novembre.

Malgrat haver arribat l’informe en aquesta data, en el mes de desembre, entre d’altres vegades el dia 30, el regidor d’Economia i Hisenda, Guillermo Barber, va negar en reiterades ocasions que el resultat d’aquest informe haguera arribat a les seues mans, i va assegurar que quan arribaren, ho farien públic. Però el ben cert és que si la Sindicatura no l’haguera fet pública dijous passat, hui no es coneixeria aquesta auditoria. De fet, Torró es va mostrar sorprès al rebre un informe que coneixia des de fa tres mesos.

A més, la documentació aportada hui pels membres del govern confirma també que, efectivament i tal i com va dir el portaveu del Grup Municipal Socialista, José Manuel Orengo, una còpia d’aquest informe va arribar al seu nom. El que no ha pogut demostrar el govern és que aquesta còpia arribara a mans d’Orengo, segons ha insistit el portaveu socialista “perquè no ha arribat mai; es van encarregar de signar i amagar-la en un calaix de forma interessada”. Orengo ha insistit que fins que no mostren un justificant de rebut signat per algun membre del GMS, el govern “estarà mentint a l’opinió pública”.

Per a Orengo, tota aquesta operació farcida de mentides i actituds deslleials cap a la ciutat es deuen a un motiu clar: “amagar una auditoria que contradiu les xifres que ells van cuinar amb Deloitte amb la voluntat interessada de criticar la gestió anterior”. Una voluntat que també ha portat al govern de Torró, segons Orengo, a “amagar aquest informe del Síndic i a no deixar que ni tècnics municipals ni membres del Grup Socialista presentaren al·legacions aclarint els dubtes que presentava l’informe”.

Per al portaveu socialista, l’informe del Síndic ha estat amagat “a propòsit” amb la intenció que els socialistes no pogueren defendre’s davant l’organisme de la Generalitat Valenciana i per a que les xifres de la seua auditoria amb Deloitte, pagada amb 70.000 euros dels gandians, no quedaren en entredit per una administració pública que també controla el PP.

Orengo ha insistit en que es tracta d’una “trampa i una irresponsabilitat molt greu”, i ha insistit en que ha presentat una queixa formal davant la Sindicatura per tal que coneguen “la manera d’actuar d’aquest govern de Torró”.

Per últim, el portaveu socialista ha tornat a insistir en que l’informe del Síndic “és positiu” i ha desmuntat les dades donades per la responsable de personal, Ana Penalba, reiterant que l’augment de funcionaris interins es justifica en la posada en marxa de les escoletes i l’increment de contractes temporals en el PactSafor, desmentint així les acusacions d’enxufisme que, desafortunadament, ha realitzat Penalba.