El Govern de Pedro Sánchez regenerarà la platja de l’Auir de Gandia

La ministra per a la Transició Ecològica en funcions, Teresa Ribera, ha visitat este migdia un dels espais naturals més singulars de Gandia, la platja de l’Auir, en companyia de l’alcaldessa de la ciutat i candidata socialista a la reelecció, Diana Morant.

La ministra, durant la trobada, ha exposat el compromís del Govern d’Espanya per a regenerar l’Auir, una de les poques platges verges que queden en el litoral valencià: “Estem enormement satisfets en vore que, enfront de l’amenaça especuladora d’uns pocs, s’ha imposat el trellat i el criteri ben encertat del govern de la Generalitat i ara, amb esta voluntat de treballar amb el nou Ajuntament de Gandia, el ministeri vol recuperar el seu compromís per a fer d’este gran espai meravellós un ecosistema dunar singular i especial que farà de Gandia una ciutat rica de debò”.

L’alcaldessa ha recordat que el Govern del Botànic va aprovar Pla d’Acció Territorial de la Infraestructura Verda del Litoral (Pativel), que va suposar la salvació definitiva de l’Auir, com així es va comprometre fa quatre anys. “Ara, farem un altre pas de gegant amb la regeneració d’este espai tan singular. No es tracta només de mantenir-la fora de l’especulació urbanística, sinó de retornar-li-la a la ciutadania. És el torn de fer valdre l’Auir, potenciant la seua figura ambiental i el seu atractiu turístic, perquè ha de ser un fort motor turístic”, ha indicat la candidata socialista.

Durant els anys del PP, esta platja ha estat amenaçada amb propostes urbanístiques descomunals que res tenien a vore amb la protecció i recuperació d’un dels espais naturals més emblemàtics de Gandia. “Ja ho va dir Arturo Torró, que l’Auir era la joia de la corona i que la vendria al millor postor. Afortunadament, els governs socialistes a la Comunitat Valenciana i Espanya estan alineats amb Gandia i tots defensem la conservació del nostre entorn”, ha assenyalat Morant.

D’altra banda, el Programa de Govern del PSOE de Gandia preveu impulsar un gran acord verd que facilite la cura de la ciutat i millore la qualitat de vida dels seus ciutadans. Concretament, parla de convertir tot l’entorn de la platja de l’Auir fins a la carretera Natzaret-Oliva en un bosc mediterrani amb rutes marcades per a ser gaudides tant per veïns com per visitants, convertint-se en el pulmó verd de la platja i en una magnífica zona verda de transició fins a la marjal.

La platja de l’Auir té un gran valor ecològic. Està catalogada com a Lloc d’Interés Comunitari i inclosa en la Xarxa Natura 2000 de la Unió Europea en albergar hàbitats prioritaris i espècies protegides. Amb els seus 2,8 quilòmetres de longitud, és una de les poques platges verges del litoral valencià que conserva quasi intacte el seu sistema dunar.

frances_190523_1766

En finalitzar la visita per la platja, l’alcaldessa Diana Morant ha acompanyat a la ministra Teresa Ribera al Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València (UPV). Allí, juntament amb el rector de la UPV, Francisco Mora, i el director del Campus, Jesús Alba, la ministra ha intercanviat impressions amb quasi un centenar d’alumnes del Màster en Avaluació i Seguiment Ambiental d’Ecosistemes Marins i Costaners, i amb estudiants del Grau de Ciències Ambientals. Jesús Alba ha destacat l’interés i la proximitat de la ministra Ribera per conéixer les inquietuds dels joves que realitzen els seus estudis al Campus.