El govern del PP de Gandia perdona a la Diputació de València 400.000 euros del Museu Faller

El Grup Municipal Socialista en l’Ajuntament de Gandia ha denunciat hui que la Diputació de València ha rescindit un conveni signat l’any 2007 i pel qual l’ens provincial es comprometia a pagar 400.000 euros per a l’equipament del Museu Faller de Gandia. Una rescissió que no ha tingut cap impediment per part del govern del PP de Gandia, que perdona així aquesta quantitat a la institució que presideix Alfonso Rus.

Segons ha explicat la regidora del Grup Municipal Socialista, Ana Garcia, aquest conveni es va signar a tres bandes entre l’Ajuntament, la Diputació de València i la Federació de Falles de Gandia. I com que el pagament de la Diputació es retardava, l’Ajuntament de Gandia va anticipar aquests diners per tal que el Museu Faller pogués començar a funcionar.

Ara, cinc anys després i després d’haver incomplert el pagament d’aquesta quantitat, la Diputació rescindeix el conveni en connivència amb l’Ajuntament de Gandia, governat pel PP i comandat per Torró, amic del president de la Diputació, Alfonso Rus.

Garcia ha lamentat que cap membre del govern de la ciutat s’haja preocupat per lluitar i aconseguir que aquests diners es paguen a Gandia, i ha criticat aquesta actitud “per part d’un govern que no deixa de criticar l’herència econòmica rebuda mentre perdona deutes als seus amics”.

Garcia ha finalitzat assegurant que, en pocs dies, Alfonso Rus i l’organisme que presideix s’han embutxacat 1,4 milions d’euros dels gandians: primer, un milió per la gestió de la recaptació i ara 400.000 euros que Torró li ha perdonat per al Museu Faller. Garcia ha lamentat que “s’haja donat la gestió de la recaptació per a aconseguir diners anticipats i ara es perdone quasi mig milió d’euros”.