El govern del PP pagava les pàgines en paper ‘couché’ de ‘Sociedad y Política’ a preu de periòdics de tirada nacional

El portaveu del Grup Municipal Socialista, José Manuel Prieto, ha valorat la notícia d’una nova demanda d’embargament fruit del que ha qualificat com “una prova més de l’amiguisme i el malbaratament amb el qual funcionava el govern del PP mentre sembrava d’impagaments la ciutat. Este tipus de pagaments milionaris a amics i empreses afins són els que ens han portat a aprovar un pressupost que contempla pujar els impostos. La ciutadania ha de conéixer que durant l’anterior legislatura, la festa, els ‘saraos’, les fotos en el Facebook i revistes com esta van provocar la situació en la qual estem, és a dir, vore’ns en l’obligació de pujar els impostos i reduir els serveis després de la imposició del Ministeri d’Hisenda”.

Així, ara s’ha conegut que l’empresa editora de la revista ‘Sociedad y Política’, Altoclaro SL, ha sol·licitat l’embargament de l’oficina de turisme de la platja de Gandia per l’impagament d’un deute de 85.000 euros més interessos. En total, el deute ascendix a 110.400 euros.

Sobre este tema, Prieto ha recordat que el taló que reclama la mercantil, va ser signat per l’anterior alcalde Arturo Torró quan ja es trobava en funcions i “va aparéixer” al costat d’altres talons carregats als comptes d’IPG en el despatx municipal del Partit Popular. Va ser Lola Mocho, consellera d’IPG, la que va presentar estos pagarés al nou govern el muntant total del qual ascendia a 661.000 euros.

“Resulta escandalós que una empresa que en 2013 va facturar 230.626 euros, en 2014 258.819 euros, i que només en els primers 4 mesos de 2015 va facturar 271.872,48 euros dels quals es van pagar un total de 225.000 euros, reclame ara més diners a una empresa pública que va quedar en fallida per pagar este tipus de publicacions que només tenien per objectiu alabar a l’anterior alcalde i al govern del PP. Pagàvem pàgines d’un mitjà local a preu de periòdics de tirada nacional”, ha declarat Prieto, qui ha afegit que “des del primer moment de la legislatura, vam anunciar que seríem totalment transparents en l’ús que es dóna dels recursos municipals que els ciutadans aporten a través dels seus impostos. En esta mateixa línia, també deixem clar que vigilaríem totes les despeses que s’hagueren produït amb antelació a l’arribada del govern de l’actual corporació amb la finalitat d’esbrinar a on havien anat a parar els diners de tots i totes. Per açò, hem posat en coneixement del departament jurídic estes pràctiques fosques i iniciarem un procés judicial que esclarisca este nova empastrada que ens ha deixat el PP”.

Cal recordar que el director d’esta publicació, també va mantenir en el seu moment relacions empresarials amb l’anterior alcalde i que per açò ha hagut de declarar el procés judicial que seguix obert i on s’investiga les relacions d’Arturo Torró i membres del seu govern amb una empresa que va ser beneficiària del contracte de les televisions que va signar el PP després de tancar la televisió pública de Gandia.

D’altra banda, el portaveu del govern, ha realitzat una comparació sobre el que ha suposat la despesa desmesurada en esta publicació, ja que la quantitat abonada entre gener de 2013 i juny de 2015 equival a tots els diners que destina Gandia a rendes d’emergències per als que pitjor ho estan passant, un mes de la recollida de brosses, (ells que tant s’omplin la boca parlant de neteja en els carrers) i 6 mesos de la neteja de parcs i jardins.

Finalment, Prieto ha declarat que “esperem que l’acció de responsabilitat social contra els anteriors administradors de l’empresa pública puga retornar a la ciutadania els diners que l’empresa editora d’esta publicació va facturar amb l’única fi de lloar al PP de Torró i els seus acòlits”. Es tracta de prop de 800.000 euros entre gener de 2013 i juny de 2015.