El govern del PP torna a fer ús de la majoria absoluta per a retallar els drets de l’oposició

El Govern del PP de Torró “ha tornat a fer ús de la seua majoria absoluta per a retallar els drets de la resta de partits polítics en l’Ajuntament i per a tractar de fer encara més difícil la seua tasca fiscalitzadora en l’oposició”. Així ho han denunciat hui en una roda de premsa conjunta el regidor del PSPV Vicent Mascarell i l’edil de Compromís Lorena Milvaques en referència a la modificació del reglament dels Plenaris municipals imposada pel PP, una decisió que tots dos han coincidit a qualificar com una “retallada democràtica”.

PSPV i Compromís han criticat que la modificació del ROPLE (Reglament Orgànic del Ple de l’Ajuntament de Gandia) hauria d’haver sigut “un acte de conciliació per a simplificar els plenaris i agilitar el dia a dia del funcionament municipal”, però que la “bogeria antidemocràtica del PP i de Torró” l’han convertit “en un nou atac la la llibertat d’expressió dels grups de l’oposició”.

La modificació imposada pel PP implica que l’alcalde tindrà llibertat absoluta per a intervenir en els Plenaris, en el moment que vulga i allargant el seu discurs tant temps com crega oportú. Per contra, l’oposició no podrà formular més de cinc preguntes en total (fins ara es podien fer cinc escrites i una quantitat il·limitada de preguntes orals) i tampoc tindrà dret a rèplica una vegada escoltada la resposta del Govern, “eliminant qualsevol possibilitat de debat”.

Per açò, el regidor socialista Vicent Mascarell ha denunciat “l’atac del Govern del PP als drets fonamentals de llibertat d’expressió, debat polític, al paper fiscalitzador de l’oposició i, en definitiva, al parlamentarisme” i ha lamentat que el PP “pretenga silenciar el fòrum democràtic que és el Plenari municipal”.

egons el parer de Mascarell, les restriccions que el PP ha imposat a l’oposició suposen “una involució democràtica en majúscules” darrere de la qual s’amaguen dos objectius, “silenciar a l’oposició” i que el Torró tinga “cada vegada més presència, encara que no se sap si com a alcalde o com macarra número 1, com li va dir el gerent de IPG, perquè cada vegada es confon més la persona amb el personatge”.

Segons ha explicat el regidor, amb un govern del PP “que no convoca comissions informatives, que no facilita els expedients ni cap tipus d’informació”, la resta de forces polítiques només poden exercir l’oposició a través de les rodes de premsa i en els Plenaris municipals, que són “l’únic espai incòmode per al PP, perquè és l’únic lloc en què es pot generar un debat dialèctic”.

Per açò, el socialista ha denunciat que la modificació del reglament del Plenari és “un graó més en la bogeria antidemocràtica del Govern de Torró”, que ha arribat a justificar les amenaces del gerent de l’empresa pública a un membre de l’Ajuntament per dur a terme la seua labor fiscalitzadora en l’oposició

Per la seua banda, l’edil de Compromís Lorena Milvaques ha recordat que des que Torró va accedir a l’alcaldia “el ninguneig ha sigut constant per a qui no pensa com ell”, ha denunciat que la seua actitud “és dictatorial” i ha assegurat que fer “callar a l’oposició ha sigut el més important del seu quefer diari com a alcalde”.

 

Vídeo de la roda de premsa conjunta de Lorena Milvaques i Vicent Mascarell: