El Govern local mobilitza 2,7 milions d’euros per a la construcció del pavelló Gandia Arena

El Govern local destinarà una partida de 2,7 milions d’euros procedents dels 17 milions dels romanents de tresoreria per a la construcció del pavelló Gandia Arena. A més, l’executiu ja està a disposició d’iniciar la licitació de les obres de construcció. Així ho ha anunciat l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, qui ha estat acompanyat pels regidorsAlícia Izquierdo, Lydia Morant i Vicent Mascarell.

Prieto ha qualificat esta infraestructura com un dels “projectes emblema que formaran part de la transformació de Gandia. Una instal·lació que generarà noves oportunitats turístiques, esportives i d’oci”.

També ha destacat el caràcter estratègic de la instal·lació perquè amplia els espais esportius de què disposarà la ciutat per satisfer les demandes d’associacions i clubs esportius que cada vegada són més grans. “Ells contribuïxen a dinamitzar la nostra ciutat amb les seues propostes i activitats i hem d’atendre eixes necessitats i peticions. A més, esta potència dels nostres clubs locals està en disposició d’atreure competicions de nivell nacional i internacional que ara mateix no podem acollir. Competicions que suposaran un impacte econòmic i turístic molt gran amb els beneficis que això té per a l’ocupació i la generació d’oportunitats“.

Sobre el finançament, s’ha explicat que a l’aportació de l’Ajuntament s’han de sumar als 3,2 milions d’euros que invertirà la Generalitat Valenciana i els 1,3 milions d’euros de la Diputació de València fins a assolir un total de 7, 5 milions d’euros.

Un altre aspecte que ha destacat la primera autoritat municipal és que una vegada estiga el pavelló Gandia Arena en marxa es podrà abordar la intervenció integral a altres espais. Intervencions que ara no es poden fer a causa de l’ús intensiu de les instal·lacions. “Si els clubs tenen una alternativa, podrem abordar reformes a fons al poliesportiu“.

La infraestructura ocuparà 6.000 m² de superfície, sobre un solar municipal classificat de sòl esportiu universitari, al costat de l’estructura de l’Innova (espai cedit per Gandia a la UPV per garantir-ne el creixement futur). En total, 12.000 m² de superfície construïda, que també contempla espais d’innovació i investigació que seran utilitzats per la Universitat Politècnica.

El pavelló comptarà amb una pista central subdivisible en tres més. Disposarà de una capacitat de 1.000 seients en grada fixa, a més de 1.250 places més en grades desmuntables, en total prop de 2.300 persones assegudes o 3.000 en el cas d’esdeveniments.

La infraestructura comptarà amb tres sales de 150, 200 i 250 metres quadrats on es podran fer diverses activitats i vuit vestidors amb capacitat per a 15 persones cadascun.

Per part seua, Lydia Morant ha informat que ja hi ha federacions que s’han interessat per la infraestructura i la tipologia d’esdeveniments que podrà albergar. “Les federacions ja saben de la nostra capacitat per albergar competicions i l’interés d’este govern per continuar potenciant el binomi esport/turisme com a eina per desestacionalitzar la platja. Hi ha molts clubs que es beneficiaran d’esta infraestructura i podran créixer gràcies a este nou espai perquè podran entrenar i competir en millors condicions“.

Finalment,Vicent Mascarelles va referir al Gandia Arena com “la inversió més gran que s’ha realitzat a la platja des de l’arribada de la Universitat Politècnica. És una inversió estratègica per a la nostra platja perquè va més enllà de l’àmbit esportiu“. Mascarell, també ha avançat que la Diputació de València “continuarà fent aportacions a esta infraestructura. Per a la Diputació participar en este projecte és una de les apostes que s’estan fent a les grans ciutats com Gandia“.