El Grup Municipal Socialista assegura que els concerts d’estiu van ser el primer fracàs del govern de Torró

La regidora socialista a l’Ajuntament de Gandia Diana Morant, ha assegurat, després de poder analitzar amb detall les factures i els contractes dels concerts de Julio Iglesias i Tom Jones, que “allò que es va tractar de vendre com al primer èxit del govern del PP ha estat en realitat el primer fracàs de Torró”.

Segons ha explicat Diana Morant, amb les dades en la mà, els concerts d’estiu programats pel govern van tindre un cost total per a l’Ajuntament de 820.720 euros, dels quals només es van recuperar, amb ingressos directes del concert mitjançant entrades venudes i les barres, 304.735 euros, el que suposa un dèficit total de 515.985 euros.

Aquesta xifra, tal i com ha explicat Morant, ha tractat de tapar-la Torró amb dues aportacions econòmiques “de les quals no tenim constància de cap acreditació que les demostre”. Es tracta d’uns intercanvis comercials per valor de 174.640 euros i uns sponsors per valor de 354.000 euros.

Morant ha explicat que de cap dels dos casos s’ha tingut accés a documents o contractes que demostren les condicions, motiu pel qual els socialistes es pregunten “quines empreses aporten 300.000 euros per a uns concerts i ni tan se val apareixen en les publicitats o els cartells dels mateixos”. I és que segons va explicar Torró, es tracta de patrocinadors de Gandia Protur, que ha aconseguit 700.000 euros en patrocinis per a events, però que no són espònsors dels concerts directament, per la qual cosa els socialistes es pregunten què ha donat a canvi Gandia per a rebre eixos diners.

El govern va decidir, arbitràriament, que d’aquests 700.000 euros, 354.000 anaren a cobrir el forat dels concerts, per la qual cosa els beneficis van ser de 12.000 euros “com hagueren pogut ser de més diners, de menys o anar quadrats, perquè l’Ajuntament va decidir que fora aquesta quantitat i no una altra”.

Però el fracàs dels concerts va més enllà, i Morant ha parlat també de fracàs en la venda d’entrades. Així, al concert de Julio Iglesias, dels 5.007 assistents que va tindre, només van comprar entrada 3.052; la resta, 1.226 van anar als intercanvis comercials i 729 es van regalar per part de l’Ajuntament de Gandia.

Però el cas del concert de Tom Jones “és més greu”, segons Morant, donat que de les 7.425 persones que van assistir, només van pagar entrada 1.853, la resta, 4.760 van anar a parar als suposats intercanvis comercials amb empreses com Porcelanosa o Iberdrola “per a repartir entre els seus directius”, ha explicat Morant, qui ha ironitzat assegurant que “dubtem que aquestes empreses sumen tants directius”.

Per als socialistes, és un fracàs que de les quasi 12.500 localitats que hi havia a la venda entre els dos concerts, només s’hagen venut 4.905, i que s’haja de recórrer a patrocinis “per a tapar la vergonya d’unes dades que demostren que Torró, lluny de ser un valent com li va dir Julio Iglesias, el que és realment és un inconscient”.

Per la seua part, la regidora Ana Garcia ha explicat que, a més dels més de 820.000 euros gastats per als dos concerts, cal lamentar que només un 3,88% d’aquests diners han anat a parar directament a empreses locals o comarcals, donat que de les més de 50 empreses proveïdores, només sis eren locals.

Garcia ha recordat que açò suposa “que Torró haja incomplert a la primera de canvis amb la seua promesa electoral d’apostar, primer que res, en les empreses de la ciutat i la comarca”. Així, Garcia ha explicat que els càterings i cambrers eren d’una empresa de Madrid, les toalles venien de l’Hospitalet de Llobregat, els sanitaris de Terrassa, les cadires d’Alacant i Paterna i les agències de viatge de Madrid.

Per tot això, Garcia ha explicat que els socialistes estan d’acord amb polítiques per a dinamitzar l’economia de les empreses locals “però no a aquest preu ni donant diners a empreses de fora”.