El Grup Municipal Socialista considera el tancament de la UPI “un atac de Torró contra la ciutat educadora”

El Grup Municipal Socialista de Gandia ha comparegut hui en roda de premsa per a lamentar públicament la decisió del tancament de la Universitat Popular Infantil (UPI). Una mesura que per al concejal Vicent Mascarell suposa “un atac contra la ciutat educadora que vam aconseguir amb la complicitat de pares i educadors al llarg de molts anys de feina”.

Per als socialistes, aquesta actitud d’anar en contra de la UPI és “anar contra l’educació”, una política molt perillosa perquè, segons ha explicat Mascarell, “una de les inversions més importants per a eixir de la crisi és la que es realitza en educació i en formació de les persones que són el futur de la nostra societat”.

Per això, Mascarell ha advertit del perill que corre Gandia de perdre el títol de ciutat educadora “si el PP segueix amb les polítiques culturals que està portant a terme, privatitzant les escoletes i tancant la UPI”.

Diana Morant ha lamentat que el PP de Torró haja escollit, com ja és costum, els mitjans de comunicació com a canal per a informar d’aquesta decisió, demostrant la poca transparència del govern. I arrel a les declaracions que ha fet Torró assegurant que l’edifici “no té ninguna utilitat”, Morant ha explicat quina és aquesta utilitat i quin va ser l’esperit de la UPI, la qual ha qualificat de projecte “ambiciós, atractiu i pioner a tota Espanya”.

Morant ha recordat que aquest edifici, que va tindre reconeixement per la seua arquitectura integrada amb l’ambient natural de l’entorn, no va tenir cap cost per als ciutadans, donat que es va pagar amb diners del segon Plan E. El seu esperit, segons Morant, era “oferir un ampli ventall d’activitats pensades per a estimular els primers coneixements culturals i artístics en els més menuts”.

La regidora socialista ha explicat que aquesta idea està avalada per especialistes en matèria educativa que consideren que és tan important els coneixements com les aptituds i les habilitats. A més, el projecte acomplia amb una altra funció: ajudar a conciliar la vida laboral i familiar, aportant una proposta per a que els més menuts pogueren aprendre en horari extraescolar.

Morant ha recordat que la UPI va ser tot un èxit de participació, i que en els tres mesos que va funcionar, un total de 1.100 xiquets i xiquetes van participar de les activitats oficials que es van organitzar, a les que cal sumar els que van gaudir d’altres tallers extraordinaris. A més, la UPI donava feina a dues persones fixes (el bidell i el coordinador) a més d’una persona de reforç en moments puntuals, i també a tres o quatre monitors (depenent de les activitats) per setmana.

Per tot això, Mascarell ha demanat als membres del govern del PP “que li paren els peus a Torró i li facen veure que aquestes decisions no ens porten per la línia que es deuria seguir, perquè no beneficien en res als nostres ciutadans”.

Diferència entre Cultura i Oci

Per últim, Morant ha volgut posar de manifest que els membres del govern del PP “confonen oci i cultura”. Així, per a Morant, els concerts de Julio Iglesias o la Pantoja són activitats d’oci, mentre que altres propostes que ja són història, com la pròpia UPI o la exposició de La Caixa, així com la programació del Teatre Serrano, que també sembla que corre perill de privatització, són “cultura en majúscules i ajuden a fomentar l’educació”.