El Grup Municipal Socialista denuncia pràctiques irregulars en la contractació de companyies teatrals per a la Fira

El Grup Municipal Socialista de Gandia s’ha fet ressò hui de les crítiques que algunes companyies teatrals que han participat a la Fira i Festes de Gandia han realitzat en els darrers dies davant algunes irregularitats que ha portat a terme en la seua contractació la organització de la mateixa.

Segons han pogut saber els socialistes, la organització de la Fira ha enganyat a companyies de teatre que han actuat sense un contracte signat i a les que se’ls ha instat a passar la gorra després de les actuacions per a compensar-ho econòmicament.

La regidora socialista Liduvina Gil ha explicat que a determinades companyies se’ls contractava per a un nombre determinat d’actuacions, però quan arribaven a Gandia, el contracte només pagaven algunes de les actuacions que se’ls havia demanat, instant-los a que demanaren diners al públic per a guanyar més.

Gil ha dit que aquesta actitud ha provocat, per una part “una perversió del sistema que perjudica a la qualitat de la Fira i al renom de Gandia entre el sector artístic, així com al prestigi de la festa major de la ciutat”, i per altra part, la incomoditat dels espectadors, que mai abans en la Fira havien pagat per a veure les actuacions de carrer.

Els socialistes atribueixen aquesta situació al fet que enguany, la contractació dels espectacles de carrer ha sigut portada a terme per personal que no ha tingut en compte als tècnics de la casa, que fins ara supervisaven tot aquest procediment. Per això, Gil ha demanat al govern “que repense aquest model i que es canvie el tracte amb els artistes”.

Per altra banda, Gil també ha criticat que a diferència d’altres anys, l’Ajuntament no ha donat cap ajuda a les ONG que s’han estat publicitant durant la Fira i Festes. Segons Gil, en altres edicions el consistori ha ajudat amb una xicoteta aportació econòmica per a cobrir dietes o beguda als participants. Unes ajudes que enguany s’han suprimit, fet que ha lamentat Gil per tractar-se d’organitzacions solidàries.

Per tot això, la regidora socialista, que també ha desmentit que la Fira haja reduït a la meitat el seu cost, donat que l’anterior edició no va superar el milió d’euros de pressupost, ha dit que “si reduir el cost passa per perjudicar a companyies professionals i a associacions solidàries de la ciutat, la tècnica no és mgens positiva”.