El Grup Municipal Socialista presenta dues mocions al plenari per demanar a la Conselleria celeritat en les infraestructures educatives

El Grup Municipal Socialista de Gandia ha anunciat hui que presentarà al proper plenari ordinari dues mocions per demanar a la Generalitat Valenciana celeritat en la realització de millores en les infraestructures educatives de Gandia. Concretament, els dos textos es refereixen al col·legi públic Sant Francesc de Borja i a l’IES Ausiàs March.

Tal i com ha recordat el regidor socialista Jesús Garcia, la remodelació del CEIP Sant Francesc de Borja compta amb un retard ja molt considerable, donat que “ja fa més d’un any i mig que s’espera l’adjudicació d’unes obres que ja estan licitades”. No obstant el retard, Garcia ha recordat que els xiquets ja estan als barracons i l’edifici, amb el pas del temps, podria deteriorar-se si no s’actua.

Garcia ha recordat també que fa ara un any, el PSOE i la Plataforma de Gandia van presentar una moció conjunta per a demanar a la Generalitat que deixara a l’Ajuntament anticipar els diners per a portar a terme l’obra, copiant un cas que es va donar a Paterna. Un fet que va rebutjar la Generalitat. I és que els socialistes consideren que el retard es deu a la situació ruïnosa de les arques de la Generalitat.

També ha recordat el socialista que el PP de Torró portava al seu programa remodelar el centre amb diners del Plan Confianza, un fet que va estar criticat pel PSOE però que tampoc ha tingut cap avanç en el que va de legislatura. Per això, els socialistes demanaran en el plenari que Gandia pressione al Consell per a que aquestes obres es posen en marxa el més prompte possible.

El solar de l’Ausiàs March ja es pot comprar

L’altra moció que presentaran els socialistes al plenari afecta a l’ampliació de l’IES Ausiàs March, que depenia de l’adquisició del solar adjacent per part de l’Ajuntament. Un solar que no es va comprar abans per existir un conflicte en el preu del mateix. Però la justícia ja ha posat solució al problema i ha fixat el preu en 3,6 milions d’euros.

Garcia ha explicat que aquest preu entra dintre dels límits que es van posar els responsables de l’anterior govern i, per això, li ha demanat al govern de Gandia que comence les gestions per a l’adquisició del terreny, per tal de cedir-lo a la Generalitat i que comencen les obres d’ampliació del centre.

El concejal socialista ha explicat que espera comptar amb el suport de tots els grups, “donat que els membres del PP van demostrar contínuament durant la passada legislatura la seua preocupació per la situació d’aquesta negociació”. A més, Garcia ha recordat que també es disposa d’un solar a la zona del final del passeig on també podria fer-se un institut nou per a solucionar els problemes que hi ha a Gandia.

Cal recordar que el retard es deu a que els propietaris tenien la intenció de cobrar 17 milions d’euros per la venda del solar, Una quantitat prohibitiva que l’Ajuntament va portar davant la justícia, que ara ha fallat que el preu del solar siga de 3,6 milions.