El model de turisme de Torró no millora les dades de l’atur que en agost trenca amb 5 mesos seguits de descens

El Grup Municipal Socialista ha posat hui de manifest que el model de turisme de Torró no ha millorat les dades de l’atur a Gandia, que en agost ha pujat el 121 persones (1,53%), trencant amb una línia de 5 mesos consecutius de descens i superant, una vegada més, la xifra de 8.000 aturats.

El concejal socialista Vicent Mascarell ha explicat que aquest increment és major que el que es va donar en agost de 2010, quan l’atur va pujar en 88 persones (1,21%), tot i que en aquell moment “Gandia es trobava en una dinàmica creixent i ara arriba en una dinàmica que a Gandia era decreixent”. I a més, per primera vegada s’arriba als 8.000 aturats en plena campanya estival.

Mascarell ha assegurat que la “formula Torró no ha pogut acabar amb la destrucció d’ocupació a Gandia”, un fet que demostra que l’eslògan electoral de Torró, “Ahora Empleo”, era mentida i que el candidat del PP “no tenia cap vareta ni formula màgica que acabara amb l’atur”.

El concejal socialista també ha lamentat que, a més, les “ineficaces polítiques portades a terme per Torró” fan que ara comptem amb més de mig milió d’euros menys per a poder invertir en polítiques socials que ajuden a millorar la situació de les persones més necessitades.

Per la seua part, el concejal socialista i membre d’Els Verds, Joan Lluís Soler, ha detallat les xifres de l’atur, recordant que l’augment del 1,53% “està per damunt de la mitja a l’Estat espanyol, que és del 1,25%”. Soler ha criticat que les polítiques de grans events en temps de crisi “no només no han fet abaixar el nombre d’aturats, sinó que l’ha incrementat respecte a l’any passat”.

Per tot això, Soler ha explicat que les “accions ràpides de govern”, tal i com les va batejar el portaveu Víctor Soler, “són tan ràpides com ineficaces en la generació de llocs de treball, que és el que realment importa a la ciutadania”.

Soler ha finalitzat assegurant que “encara no sabem què han costat aquests events ni qui s’ha pogut beneficiar dels mateixos, però el que sí que sabem és que als 8.000 aturats que hi ha a Gandia no els ha beneficiat, donat que continuen sense treball i no poden gaudir ni dels concerts, ni dels bous ni de les copes del xiringuito”.

Satisfets perquè segueix “labici”

Per altra banda, Vicent Mascarell ha mostrat la seua satisfacció davant el fet que el govern de Torró haja rectificat “i mantinga el servei de labici a Gandia”, que tant èxit ha tingut des de la seua posada en marxa.

A més, Mascarell ha recordat que la qualitat de les bicicletes “no deu ser tan dolenta quan han assegurat que hi ha bicicletes que acumulen més de 1.000 usos”. A més, l’empresa ha anunciat les noves bicicletes que mantenen el quadre de les anteriors. Per això, Mascarell lamenta que “l’al·lèrgia de Torró al roig ha fet que canvien la imatge de labici, perquè per a canviar complements no era necessari canviar el color”.