El Palau Ducal s’omplirà de flors del 18 al 23 d’agost amb el projecte ‘Torna la primavera’

El diputat provincial d’Hisenda i regidor de Turisme a l’Ajuntament de Gandia, Vicent Mascarell, acompanyat per Balbina Sendra, directora del Palau Ducal i la florista Isabela de Zúñiga han presentat una iniciativa conjunta de la Diputació de València, el consistori gandià i l’Associació Nacional de Floristes que omplirà de flors el pati del Palau Ducal a partir del pròxim 18 d’agost. Tal com ha explicat l’edil socialista, la iniciativa Torna la primavera’ va en la línia del projecte ‘Torna la llum’ que ja va posar en marxa l’ens provincial i que està dirigit a pal·liar els efectes negatius que la crisi sanitària ha tingut en sectors com la pirotècnia o la floristeria.

L’estratègia de la Diputació és promoure estos sectors i donar-los valor. En el cas de Gandia, a més remarcarem la importància de Palau Ducal i exposarem al públic el treball dels professionals de la floristeria“, ha afirmat Mascarell. Durant els dies 18, 19 i 20 d’agost, els floristes estaran decorant el pati de Palau i a partir del dia 21 d’agost s’obrirà al públic en general encara que durant el procés de decoració també es podrà visitar el pati per vore com treballen els professionals del gremi.

Durant la tercera setmana d’agost, el Palau Ducal lluirà de forma diferent durant estos dies, ja que tal com ha explicat Isabela de Zúñiga, en representació de l’Associació de Floristes, que en el cas del projecte de Gandia el Palau “era l’espai perfecte perquè és el més bonic de Gandia”, destacant que 20 floristes de Gandia i d’altres municipis seran els encarregats de posar en valor el Palau amb el seu treball. “Els floristes no cobrem res per participar en este projecte. Els diners de la Diputació es destinen a la compra de les flors que es farà a l’Associació de Floristes de Mercaflor de València“, ha assenyalat de Zúñiga.

Finalment, Balbina Sendra ha qualificat la iniciativa com a molt interessant tant per al Gremi de Floristes com per al Palau Ducal. “Turísticament estem vivint una època molt complicada i és molt important que s’hagen recordat de nosaltres. És genial que els visitants, a més de la visita guiada, puguen gaudir del pati de Palau mentre els floristes ho engalanen“, ha afirmat.