El PP de Gandia continua fent callar l’oposició censurant-la al BIM i al plenari

El Grup Municipal Socialista en l’Ajuntament de Gandia ha denunciat hui noves accions del govern de Torró amb les que busca continuar fent callar l’oposició amb actes de censura. I és que una vegada més, i ja en van tres, el responsable de Comunicació de Torró, Josemi Villar, exerceix de censor al Butlletí d’Informació Municipal (BIM) i canvia la notícia redactada des del GMS sense consultar-ho prèviament.

Villar continua estancat en l’època de la censura espanyola i tracta de tapar la veu dels socialistes. En aquesta ocasió, el breu text redactat des del GMS tractava de la pujada d’impostos i els acomiadaments que Torró ha portat a terme amb l’aprovació dels seus pressupostos. Però, de nou, Villar ha escollit una altra notícia per a cobrir l’espai.

Els socialistes critiquen que aquesta actitud ja és repetitiva, doncs sumen tres censures en les quatre edicions del BIM que s’han fet. Per això, demanen la dimissió de Josemi Villar, per reiterar en la seua acció censora i utilitzar l’espai reservat al PSPV-PSOE sense consultar-ho prèviament amb ells per tercera vegada.

Però la censura a l’oposició dels socialistes per part de Torró no acaba ací. I és que el del PP ha tornat a deixar fora de l’ordre del dia del plenari dues mocions presentades pel Grup Municipal Socialista. També es tracta d’una actitud reincident, donat que ja són tres els plenaris on Torró no deixa debatre les propostes socialistes.

En aquesta ocasió, el Grup Municipal Socialista demanava a les seues mocions, en primer lloc, que l’Ajuntament instara a la Conselleria a agilitzar i pagar els expedients de la renta garantida i, en segon lloc, que els grups municipals acordaren signar un document per tal que les escoletes de Gandia siguen sempre públiques. De la primera moció no s’ha obtingut cap resposta, i de la segona, s’ha passat a comissió.

En anteriors ocasions, Torró no va deixar que al plenari municipal es debateren mocions per demanar al Govern d’Espanya que no realitzara la moratòria a les energies renovables, una per a demanar que el retén de la Policia del Grau continuara funcionant 24 hores o una altra sobre les obres al col·legi públic Sant Francesc de Borja.

Els socialistes critiques aquesta actitud de Torró i lamenten que l’alcalde utilitze l’òrgan del plenari municipal al seu gust, fent callar als socialistes quan tracten de defensar les seues postures i no donant-los veu quan tracten de fer públiques les vergonyes del PP.