El PP de Gandia diu “no” a la línia en valencià

El PP de Gandia ha dit “no” a la línia en valencià. A la recta final del plenari celebrat ahir es va debatre la moció presentada pels socialistes i els membres del Bloc al plenari i en la que es demanava que Gandia s’adherira al manifest d’Escola Valenciana i demanara a la Generalitat la retirada de l’esborrany del decret de plurilingüisme.

Una moció que no va prosperar pels vots en contra del PP després de dues votacions per empat degut a les absències dels populars Arturo Torró i Toni Rodríguez i del socialista Vicent Sarch.

Amb això, el PP de Gandia diu “no” a la línia en valencià, condemnant la llengua dels valencians al perill de la seua desaparició. El portaveu del PP, Víctor Soler, va esgrimir arguments estèrils que no justificaven per a res la postura del no a la línia en valencià, i va tornar a confondre el fet de treure majoria absoluta amb representar a la voluntat de la majoria de la població.

Els socialistes, a més, volen evidenciar que el PP també compta amb fisures internes en aquest tema, donat que, tal i com es pot llegir al setmanari Micro d’aquesta setmana, el concejal de Cultura, Vicent Gregori, va manifestar el seu suport al manifest redactat pel CEIC Alfons el Vell en el qual es demanava a la Generalitat que retirara aquest esborrany del decret de l’ex conseller d’Educació, Alejandro Font de Mora.

Amb açò, els socialistes volen recordar que es tracta del segon tema de govern que compta amb discrepàncies internes dintre del PP de Gandia. El primer va ser la pujada dels sous a quatre funcionaris, de la qual l’Alcalde Torró va fer marxa enrere després de les pressions de la seua número dos, Carla Ripoll.

Sense debat per Gandia Televisió

El plenari d’ahir tampoc va poder abordar una altra de les qüestions importants de les darreres setmanes que ha vingut provocada per la ja coneguda com a “acció ràpida del govern”: el tancament de Gandia Televisió. Una rapidesa que està provocant el rebuig de part de la població de Gandia en qüestions com la televisió pública o el camp de golf a la marjal.

El Grup Municipal Socialista va presentar, en caràcter d’urgència, una moció que demanava debatre el tancament de Gandia Televisió. A la moció es demanava que el govern es replantejara tornar a obrir la televisió i que, en cas contrari, l’Ajuntament de Gandia es fera càrrec de les indemnitzacions dels treballadors.

Però la moció no es va debatre degut a que els populars van votar en contra la urgència i van remetre a socialistes i a nacionalistes a que tractaren el tema en l’òrgan competent.