El plenari de l’Ajuntament de Gandia va aprovar ahir, amb la majoria absoluta del PP, l’abstenció del Bloc i els vots en contra del GMS, eliminar l’organisme autònom de recaptació, l’OGIR, per tal que siga la Diputació de València l’organisme que, a partir d’ara, realitze la recaptació d’impostos i multes a Gandia.
La regidora del Grup Municipal Socialista, Ana Garcia, va ser l’encarregada de defensar el vot contrari del seu grup, que va justificar amb el fet que el conveni amb la Diputació presenta molts dubtes i, sobre tot, perquè el govern “no explica ni garanteix què va a passar amb els actuals treballadors de l’OGIR ni si les famílies amb més problemes podran acollir-se, com fins ara, a plans especials de pagament”.
Respecte al segon aspecte, Garcia va explicar que en els darrers anys, i amb els problemes que ha ocasionat la crisi econòmica, l’OGIR va gestionar més de 1.600 plans personalitzats per tal que famílies i particulars amb problemes econòmics pogueren acollir-se a unes condicions de pagament més flexibles i òptimes per a les seues butxaques. Un fet que el nou funcionament de la recaptació no garanteix i que, per això, Garcia li va preguntar al regidor d’Economia, Guillermo Barber, si es continuarien tramitant aquestes demandes. Una pregunta que no va rebre cap resposta.
Tampoc es va obtenir una resposta clara sobre el futur dels treballadors de l’OGIR de hui en dia, als quals Ana Garcia els va agrair “la bona i reconeguda tasca que han estat realitzant, amb dades de recaptació molt elevades i un tractament personal als ciutadans exquisit”. Una tasca que la socialista va lamentar que no s’haja vist reconeguda ara “quan han creat una angoixa als funcionaris pel seu futur”.
En resum, Ana Garcia va explicar que, per als socialistes, aquest conveni presenta molts dubtes i pocs avantatges. Entre els primers, Garcia assegura que no s’especifica ni quins tributs es van a recaptar, ni què li va a costar a Gandia ni per quant de temps tindrà vigència el conveni. Per la part positiva, José Manuel Orengo, portaveu dels socialistes, va assegurar que només es troba el fet de poder rebre diners per anticipat. Per això, Orengo va qualificar l’acord com un resultat de “Gandia 0 – Alfonso Rus 1”, en referència al president de la Diputació de València.
El PP de Torró i Soler justifica la violència policial
La regidora del Grup Municipal Socialista en l’Ajuntament de Gandia, Diana Morant, va defensar al plenari una moció presentada pels socialistes i en la qual demanaven que Gandia condemnara l’actuació policial durant les càrregues a manifestants estudiantils pels retalls de la Generalitat Valenciana en educació en el que ja es coneix com el moviment de la “Primavera Valenciana”.
La moció, que es va debatre conjuntament amb una molt semblant presentada pel Bloc, va estar rebutjada per la majoria absoluta del PP, que amb el seu portaveu al capdavant, Víctor Soler, van defensar i justificar la violència policial, posant en dubte l’autonomia i les decisions dels estudiants.
El moment més lamentable de l’actuació de Víctor Soler va ser quan el portaveu del govern va treure pit per les polítiques en matèria d’educació realitzades pel govern del seu partit a la Generalitat. Soler es va atrevir a negar els retalls i va criticar les imatges dels alumnes amb mantes que fins i tot ha criticat el president Fabra.
El portaveu del govern va arribar a qualificar les manifestacions d’il·legals i, per tant, va dir que aquells qui s’estaven manifestant eren delinqüents.
Soler va utilitzar arguments més propis de debatents ultres a cadenes de televisió com Intereconomía, mentint i dient que la Comunitat Valenciana, malgrat estar a la cua en educació a Espanya i a Europa, és la que més diners inverteix en aquest camp. Un argument fals que tracta de tapar el que vertaderament va votar ahir el PP: l’aprovació de l’actuació policial baix les ordres de la Delegada del Govern, Paula Sánchez de León, qui, per a major burla a la ciutadania, visitarà Gandia demà per a signar en el llibre d’or.