El PP oculta als gandians els grans sacrificis que suposa el decret de Montoro

Des del Grup Municipal Socialista exigim al Govern local del PP conèixer les condicions a les quals es veu abocat el municipi de Gandia en entrar en un nou sistema de finançament i liquiditat per a ciutats en una situació econòmica extrema. “Si des del Govern del PP es desconeixen estes condicions, haurien de ser molt més prudents abans de llançar les campanes al vol”, ha indicat el portaveu del Grup Municipal Socialista, Vicent Mascarell.

Cal destacar que els ajuntaments acollits al Fons d’Ordenació anunciat divendres passat pel ministre Cristóbal Montoro hauran de complir la “condicionalitat fiscal màxima”. “Exigim conèixer què suposa exactament el concepte ‘condicionalitat fiscal màxima’. Per açò, sol•licitem la convocatòria extraordinària i urgent d’una Comissió d’Economia en la qual s’ha aborde esta transcendental qüestió per al futur de Gandia”, ha apuntat Mascarell.

“És cínic i pervers que l’alcalde Torró qualifique com ‘un bon regal de Nadal’ un decret del Consell de Ministres que amaga, més bé, un regal enverinat per als gandians, que pot suposar l’acomiadament de desenes de treballadors públics i el tancament de serveis municipals”, ha recalcat el portaveu del Grup Municipal Socialista, Vicent Mascarell.

Així, serveis tan essencials com el transport públic L’Urbà, ‘labici’, les ajudes socials, els centres de convivència per a persones majors o les subvencions a les associacions de la ciutat podrien córrer greu perill de continuïtat per la “condicionalitat fiscal màxima”.

Els Socialistes dubtem que l’actual regidor d’Hisenda, Guillermo Barber, estiga capacitat per a abordar una transició de tal importància per a la nostra ciutat. “La resposta a l’actual situació de ‘crack’ econòmic no pot vindre d’aquell que s’ha mostrat incapaç, amb majoria absoluta, d’aprovar el pressupost municipal de 2015”, ha assenyalat el regidor socialista.

D’esta manera, exigim a l’alcalde de Gandia, Arturo Torró, que pose al capdavant del Departament d’Economia i Hisenda a un solvent professional que sàpia de números i aborde una transició amb garanties, sensibilitat i seguretat.

El Fons d’Ordenació aprovat pel Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques està destinat a ajuntaments altament endeutats, en risc financer, i municipis majors de 75.000 habitants o capitals de província amb un període mitjà de pagament a proveïdors que supere de forma reiterada en més de 30 dies el termini màxim previst en la normativa sobre morositat.