El PP usa dades confidencials de desocupats per a oferir-los treball

En les últimes setmanes han estat nombrosos els ciutadans alarmats que s’han presentat en el grup municipal socialista amb un missatge de mòbil enviat per Ximo Faus, que es presenta com a “Secretario del Partido Popular en el Ayuntamiento” on afirma que “dispongo de su Currículum Vitae” i emplaça el parat a facililitar-li el correu electrònic per a oferir-li “oportunidades de trabajo y cursos de formación”. Este tipus de missatge constata l’actividad a les portes del grup municipal popular, on tots els dies esperen persones amb el currículum baix del braç a ser ateses pel que ha esdevingut una agència de col·locació.

la foto 1 (1)
José Manuel Prieto, portaveu de l’executiva del PSPV-PSOE, ha anunciat que s’ha presentat denúncia davant l’Agència de Protecció de Dades ja què “els ciutadans que han denunciat la recepció d’estos missatges no han facilitat mai les seues dades al Partido Popular, pel que intuïm que els trauen de Pla d’Ocupació”. Prieto assenyala que es tracta d’una actitud “irregular i immoral” i, finalment, assenyala que “és curiós que Ximo Faus es presente com a secretari del PP en l’Ajuntament, quan és un càrrec que teòricament va eliminar l’alcalde durant l’última retallada de mitjans a l’oposició”, és a dir, que “el grup municipal del PP disposa d’esta figura que ens nega a l’oposició”.
Per a Diana Morant, regidora del PSPV-PSOE, “el PP torna a jugar amb les necessitats de les persones com ja va fer durant la campanya electoral con l’Ahora Empleo, que ara l’únic que ha aconseguit són 1.627 parats més, a un ritme de destrucció de 50 llocs de treball al mes des de que governen”. Indica, a més, que “davant les males perspectives electorals tracten de crear un règim clientelar per a conservar a qualsevol preu el poder”, però que “la gent està cansada de les seues mentides: amb Arturo Torró ni s’ha creat ocupació ni es pot confiar”.

la foto 2 (2)

La denúncia presentada davant l’Agència Espanyola de Protecció de Dades assenyala que “a lo largo de 2013 y especialmente durante los meses de enero y febrero del presente 2014 hemos detectado que desde el Ayuntamiento de Gandia han cedido datos personales de ciudadanos de Gandia a miembros y representantes políticos del Partido Popular de este municipio. Que dicha cesión de datos personales se ha producido sin el consentimiento de sus titulares tal y como dispone el artículo 11 de la Ley Orgànica 11/1999, de 13 de diciembre, de protección de datos de carácter personal. Que dicha vulneración se ha producido en un marco tan sensible como el de la búsqueda de empleo, aprovechando los miles de currículums vitaes que se han entregado en las dependencias municipales en los últimos meses y los cientos de ciudadanos que se han beneficiado de un contrato dentro del Plan de Empleo Local. Como posteriormente intentaremos acreditar, miembros destacados del Partido Popular de Gandia se han aprovechado de la mayoría política existente en esta administración local y la connivencia con las autoridades públicas, para sustraer sin el consentimiento de los ciudadanos y ciudadanos sin trabajo datos personales y mediante correo electrónico, sms o wahtsapp enviarles información y servicios del propio Partido Popular”.