El PP va amanyar un contracte de 44.000 € amb un empresari que va participar en la seua campanya electoral

El regidor del PSPV-PSOE en l’Ajuntament de Gandia, Vicent Mascarell, ha destapat hui el que considera “la punta de l’iceberg” d’una trama obscura amb la qual el PP de Gandia podria estar pagant la seua campanya electoral amb diners públics des de l’Ajuntament de Gandia. I és que els socialistes han fet públic hui un contracte per valor de 44.840 euros que el PP podria haver amanyat amb una empresa propietat d’un empresari que va participar en la campanya electoral del PP de Gandia.

Mascarell ha començat dient que “aquestes són les coses que es descobreixen quan el PP ens dóna accés a la informació que venim demanant des de fa mesos”, recordant que s’ha pogut accedir a l’expedient que demostra aquesta operació més de quatre mesos després d’haver estat sol·licitada. Acte seguit, Mascarell ha fet una cronologia per tal d’explicar l’operació dissenyada pel PP per a amanyar aquest contracte.

Segons ha explicat el socialista, la història comença un 10 de juliol de 2011, un mes després de la formació del nou govern, quan un tècnic signa un informe assenyalant la necessitat que té Gandia d’establir recursos per a xarxes de partenariat amb països del baix Mediterrani. Unes setmanes després, el 8 de setembre de 2011, es constitueix a Gandia l’empresa Heptacanda Investments SC, el representant legal de la qual és Mansour Dahdah, persona estretament vinculada al PP de Gandia.

Curiosament, només huit dies després de la seua constitució, el govern convida a aquesta mercantil a un concurs públic negociat per a adjudicar un servei que solucione la mancança que assenyalava l’informe tècnic del 10 de juliol. Ho fa convidant també a altres dos empreses, que curiosament, finalitzat el termini, no van elevar cap proposta ni tècnica ni econòmica, sent Heptacanda la única que ho va fer. Així, el dia 13 d’octubre se li adjudicava el servei per una quantitat econòmica que podia arribar fins als 44.840 euros. Curiosament també, durant l’obertura de les pliques, el sobre B, aquell en el que apareix la proposta tècnica presentada per l’empresa, no es va obrir mai, i el concurs es va resoldre adjudicant els diners a una empresa sense saber exactament per a què eren ni quin projecte s’anava a fer.

Tal i com ha explicat Mascarell, els socialistes es van assabentar de tota aquesta operació i van començar a investigar i a denunciar públicament que s’havia adjudicat un contracte a una empresa amiga per a establir un pont amb països àrabs. Una feina que no s’havia fet per part del govern de la ciutat malgrat aquesta adjudicació a Heptacanda. Precisament, aquestes denúncies dels socialistes van provocar que el passat 18 d’abril el govern resolguera el contracte, segons l’informe, “perquè l’empresa no ha executat la prestació total del projecte”. Això sí, Heptacanda ja ha ingressat 15.058 euros que no haurà de tornar als gandians.

La relació sospitosa de tot açò amb la campanya electoral del PP ve de la mà del representant legal de l’empresa, Mansour Dahdah, que a més, és el representant legal d’una altra empresa ubicada a Gandia, Araberia Group, que va ser l’encarregada d’editar les revistes de la campanya electoral del PP de Gandia en les darreres eleccions de 2011, tal i com es pot observar al peu d’edició de les mateixes, que ha estat mostrat per Mascarell en la roda de premsa i on Dahdah apareix com a “Director i coordinador”.

Captura de pantalla d'Araberia Group
Captura de pantalla d’Araberia Group

Mascarell ha assegurat que “són molts els dubtes i els interrogants que ens apareixen després de veure aquest expedient”, i recorda que “aquest és el primer contracte al que accedim en tot el que va de legislatura”, per la qual cosa “ens preguntem quantes operacions obscures més hi ha des de l’Ajuntament i, sobre tot, des de l’empresa pública”.

A més, Mascarell ha anunciat que els socialistes, tot i que satisfets perquè el contracte s’ha resolt finalment, demanaran que els 15.000 euros pagats es retornen “perquè la feina no s’ha fet” i, per a mal major, “són diners procedents de la partida d’ocupació en una ciutat amb quasi 10.000 aturats”.

 

Portada del fullet de campanya del PP

Accés a la informació de l’expedient