El president de la Generalitat Valenciana visita les Falles de Gandia

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, acompanyat de la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, va visitar ahir Gandia amb motiu de les falles.

Puig va estar present en el tram final de l’ofrena a la Mare de Déu que es va realitzar a la plaça Major; va assistir a la Col·legiata juntament amb les Falleres Majors de la ciutat i les seues Corts d’Honor a l’ofrena en honor a la Mare de Déu; i posteriorment visità la Falla Vilanova, guanyadora en categoria especial als millors monuments major i infantil.

A la Vilanova van visitar la falla i van rebre el llibret realitzat per la comissió fallera de la mà de les Reines de la Falla i el seu president, Alejandro Bañuls. Finalitzada la visita, Ximo Puig va declarar que la posició del Consell respecte a la pandèmia sempre ha estat de prudència i va voler agrair que “la immensa majoria de la ciutadania estiga complint durant aquestes festes. El món faller està fent un gran esforç per fer unes falles en un moment tan difícil” i ha recordat que a la Comunitat ja hi ha un 80% de la població amb la pauta completa.

El president va destacar l’esperit faller de la ciutat de Gandia i va incidir en la idea que “hem patit molt i necessitem tots aquest alé d’esperança que les falles ens estan donant aquests dies”.

Per la seua banda, l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, va agrair la visita del president i la consellera i va qualificar aquestes festes d’especials. “L’objectiu d’aquestes falles és recuperar als sectors de la festa que portaven 18 mesos aturats i recuperar també emocionalment a la ciutadania” “El col·lectiu faller està perseverant en les mesures de seguretat marcades perquè, a poc a poc, puguem tornar a la normalitat encara que siga treballant i actuant d’una manera diferent de la que coneixíem”.