El pròxim govern socialista recuperarà el 0’7% del pressupost municipal per a cooperació

Entrega del donatiu a l'Associació comarcal d'ajuda al poble sahrauí

La Secretària General dels Socialistes de Gandia, Diana Morant, feia efectiu dissabte el donatiu del 0’7% de les retribucions del Grup Municipal, obtingudes per l’assistència a plenaris, comissions i per la dedicació parcial de la regidora Diana Morant, a l’Associació d’Ajuda al Poble Sahrauí. El donatiu va tindre lloc en el marc del sopar d’acomiadament dels xiquets saharauis que han disfrutat, un any més, del programa “Vacances en pau” que els permet allunyar-se durant uns mesos de la cruesa del desert, a més de passar un seguit de revisions mèdiques. Un conflicte que durà ja massa anys i que obliga a milers de persones a viure en el desert, allunyades del territori ocupat pel Marroc.

Morant aprofità l’acte per assegurar que “el pròxim govern socialista recuperarà el 0’7% del Pressupost municipal per a cooperació”, al temps que afegí que els Socialistes de Gandia “donem exemple i fem efectiu el 0’7% que el govern amb més dedicacions exclusives i nòmines de la història no vol donar”.

Els Socialistes, que ja anunciaren divendres que mantenen les seues ajudes a cooperació per a ACAPS i la Creu Roja, demanaren “que es recupere el 0,7% a este tipus de causes, perquè el que suposa una aportació mínima per a un ajuntament com Gandia ajuda a resoldre molts problemes bàsics en moltes parts del món”.  “No es tracta de la quantitat, en el nostre cas mínima perquè no tenim dedicacions, sinó de voluntat”, afegí la Secretària General dels Socialistes.