El PSPV demana al departament de Joventut que destine les nòmines dels 16 endollats de NNGG per a un Pla d’Ocupació Juvenil

La regidora socialista del PSPV-PSOE en l’Ajuntament de Gandia, Liduvina Gil, ha demanat hui al departament de Joventut que els 300.000 euros que es gasta anualment en pagar les nòmines dels 16 endollats de joves del PP que hi ha repartits per l’Ajuntament, els destine per a tornar a posar en marxa el Pla d’Ocupació Juvenil que Joves Socialistes van proposar i que el PP, després d’una convocatòria, va soterrar.

Gil ha fet aquestes declaracions en relació a la polèmica suscitada aquesta setmana per les retallades anunciades pel regidor Víctor Soler en matèria de Joventut. Unes retallades que afectaran a totes les entitats juvenils de Gandia, que es quedaran sense subvenció, i al propi Consell dels Joves de Gandia, que torna a perdre diners i passa d’un conveni de 30.000 euros a un de 20.000 euros que els deixa sense marge de maniobra.

Per als socialistes, el vertader motiu d’aquesta retallada no és la falta de diners, sinó que “Víctor Soler prioritza pagar les nòmines dels 16 endollats de las Nuevas Generaciones del PP que té repartits per tot l’Ajuntament abans que garantir l’associacionisme juvenil en Gandia”. Per això, la regidora socialista ha demanat que el govern del PP “pague tot el que li deu al Consell per a que els treballadors cobren, mantinga els 30.000 euros que han cobrat en 2013 i que ja eren una retallada brutal respecte a 2012, i que els 300.000 euros de les nòmines dels endollats de NNGG siguen per a donar treball a més joves de Gandia”. Gil ha assegurat que els actuals treballadors del Consell acumulen 10 mesos sense cobrar.

Per la seua part, el secretari general de Joves Socialistes de Gandia, Adrián Vila, ha lamentat el “profund desconeixement que el govern del PP té de la situació de la joventut de Gandia”. I és que el dirigent juvenil socialista ha recordat que, des de l’arribada del PP al govern de Gandia, l’atur juvenil ha augmentat en un 10% fins a arribar al 55% de la població mentre “han estat incapaços de fer ni una sola proposta per a generar treball per als joves”.

Vila ha recordat que l’únic Pla d’Ocupació Juvenil que s’ha portat a terme a Gandia va ser a proposta i disseny de Joves Socialistes, i que després d’haver-lo posat en pràctica una vegada “se l’han carregat sense donar cap explicació, mentre els membres de l’executiva dels joves del seu partit segueixen cobrant dels diners de tots els gandians a raó de 300.000 euros a l’any”.

El secretari general dels joves socialistes de Gandia ha lamentat que la política en Joventut de Víctor Soler “s’haja limitat a crear una agència de col·locació per als seus amics i a perseguir al Consell dels Joves amb una única finalitat: eliminar a la joventut crítica amb les seues polítiques de retallades i retrocessos socials”. Per això, Vila ha recordat que a més de les retallades, els joves han patit amb el PP una pujada dels preus públics de molts serveis com les bicicletes públiques o l’Urbà i la inutilitat de la targeta 12:35.

Per això, Vila ha demanat als membres de la formació juvenil del PP de Gandia “que se’n vagen a casa si no són capaços de fer polítiques juvenils pensades per a tots els joves”, i ha finalitzat dient que “fins ara, la única cosa que han demostrat que fan és gestionar les seues nòmines”.

Sense informació sobre les factures

Per altra banda, la regidora socialista Liduvina Gil ha lamentat les noves calúmnies dels membres del govern del PP contra la seua persona, i ha criticat que “tres dies després d’acusar-me d’unes despeses, encara no han mostrat a ningú les suposades factures”. Gil ha assegurat que “tots els diners invertits en la meua etapa des del departament de Joventut van anar destinats a incentivar l’associacionisme i participació en la ciutat de Gandia”, i ha instat al govern del PP a que “si tenen cap dubte, vagen a la justícia com ja han fet en altres ocasions esta legislatura amb el fracàs com a únic resultat”. Per últim, Gil ha recordat que tots els comptes de les anteriors legislatures han passat pels filtres com l’Interventor i la Sindicatura de Comptes sense cap tipus de problema.