El PSPV demana al PP que les Escoletes tornen a ser públiques per a complir amb la sentència i readmetre a les 12 educadores acomiadades il•legalment

Uns dies després de conèixer les intencions del govern del PP de no afrontar el compliment de la sentència del jutjat número 2 de València que va obligar a readmetre i indemnitzar a les 12 educadores que van denunciar, per il·legal, el seu acomiadament per part de l’executiu de Torró, el PSPV-PSOE en l’Ajuntament de Gandia ha demanat hui al govern del PP que les Escoletes tornen a ser de gestió pública com a mesura per a poder complir la sentència que ara és ferma i readmetre a les 12 educadores.

Tal i com ha explicat el regidor socialista Vicent Mascarell, l’opció de tornar a fer la xarxa d’Escoletes de gestió pública és “viable i ajustada a la llei”. A més, tal i com ha afegit, el cost que puga tenir aquesta recuperació “no serà més car ni més injust que l’actual situació, en la qual el govern ha de pagar més de 800.000 euros per a indemnitzar a unes treballadores acomiadades de manera il·legal i que porten més d’un any patint l’autoritarisme del PP”.

Tal i com ha recordat la regidora Liduvina Gil, aquestes 12 persones acomiadades il·legalment “porten més d’un any lluitant contra el govern del PP exigint que es faça justícia” i ha lamentat que, en tot aquest procediment, el govern del PP de Gandia ha demostrat “una falta de respecte i de solidaritat amb aquestes famílies que és impròpia per a una administració pública i més en un moment de crisi com aquest”.

Gil no ha dubtat en parlar d’ “engany i enfrontament amb totes les parts implicades” per part del govern del PP de Torró en tot el procediment de privatització de les Escoletes. Així, ha recordat les mentides de Torró a les mares i pares dels alumnes en la reunió de la Casa de la Marquesa, quan va acceptar un dèficit de 150.000 euros i després es va negar a un cost total de 200.000 euros amb una baixada considerable dels sous de les educadores. Gil ha assegurat que “Torró mai va voler negociar amb el sindicat i mai va intentar subrogar a les educadores, que ara reben la raó per part de la Justícia”.

A més d’aquesta petició, Mascarell també ha anunciat que els socialistes van a portar a terme altres dues accions en referència a la sentència ferma de les educadores de les Escoletes. Per una part, ha anunciat una ampliació de les al·legacions presentades la setmana passada als pressupostos de 2014 “per tal que incloguen els costs del compliment d’aquesta sentència i arbitren un mecanisme per a incloure a aquestes 12 treballadores municipals en la plantilla”.

Respecte a aquest assumpte, Mascarell ha recordat que el govern del PP “ha estat mentint i enganyant a l’opició pública i als ciutadans de Gandia”, donat que en un primer moment van anunciar un recurs de la sentència judicial que mai ha arribat. I la mentida i l’engany van molt més enllà, tal i com ha relatat el regidor socialista, perquè el govern del PP va elaborar els pressupostos “sabent que aquesta sentència anava a ser ferma” perquè no havien al·legat, i malgrat això, no van contemplar als pressupostos “ni un sol euro per a poder executar la condemna”, fent que els pressupostos “siguen encara més inútils del que pensàvem”.

Advertència per escrit als 12 regidors del PP

L’altra mesura que ha anunciat Mascarell que portaran a terme des del Grup Municipal Socialista és l’enviament d’una advertència per escrit i individualitzada a cadascun dels 12 regidors del PP de Gandia “que sembla que als plenaris o no saben el que voten o voten allò que els diu Torró”. Així, els socialistes explicaran als regidors populars que la votació en contra a les impugnacions del PSPV-PSOE als pressupostos il·legals i irreals del PP “pot comportar accions contra ells per prevaricació i per incomplir la llei i una sentència judicial ferma”.

Mascarell ha criticat que, una vegada més, queda demostrat que “les contínues decisions improvisades del govern del PP i que sempre tenen un mal resultat, obtenen com a resposta de Torró culpar als socialistes i posposar la solució als problemes que ell mateix ha creat”. Per últim, Mascarell ha tirat en cara al govern del PP que en tot el procediment de la privatització de les Escoletes “s’ha maltractat a la justícia i a unes persones que sentència rere sentència els jutges els han donat la raó”.