El PSPV lamenta que el govern del pp margine al valencià en la seua primera campanya de comunicació

La regidora del Grup Municipal Socialista de Gandia, Diana Morant, ha criticat hui que el govern del PP ja haja marginat l’ús del valencià en la primera campanya de comunicació que s’ha realitzat a la legislatura. Concretament és la campanya de la festa de la Nit de Sant Joan.

Morant ha lamentat que, tal i com ja havia avisat quan va presentar la moció en defensa del valencià a les aules, “pel que es veu, el fet que Torró realitzara el seu discurs d’investidura com a Alcalde en castellà sí que era una declaració d’intencions lingüístiques del seu nou govern”.

Segons ha explicat Morant, tant els cartells com els tríptics que informen de la programació de Sant Joan estan escrits en castellà. També la falca radiofònica que anuncia les activitats des de fa uns dies està en la mateixa llengua, “oblidant la normativa de criteris d’ús del valencià a l’Ajuntament que demana que els fullets informatius es facen en valencià”.

Morant ha conclòs assegurant que “el nou govern ja ha demostrat les intencions que té per a la nostra llengua durant aquesta legislatura”, i ho ha fet, precisament, en una festa tan tradicionalment valenciana com és Sant Joan.