El PSPV lamenta que l’autoritarisme del PP de Torró provoque que, per primera vegada, no vagen a Fitur tots els representants polítics de Gandia

Hui, i per primera vegada des que Gandia participa en la Fira Internacional de Turisme de Madrid, Fitur, a l’expedició de la capital de la comarca no estaran presents els representants de totes les forces polítiques. Així, el PSPV-PSOE finalment no acudeix amb la comitiva de Gandia com a senyal de protesta per l’actitud autoritària i de nul·la participació que ha practicat el govern del PP en matèria turística des de l’inici de la legislatura.

La regidora socialista en matèria turística, Diana Morant, ha lamentat hui que, més d’una setmana després de la darrera petició dels socialistes, des del govern del PP no s’haja fet ni un sol gest de voluntat per a donar la informació ni la participació que reclamaven dels del PSPV-PSOE tant per a la ciutadania com per al sector i l’oposició.

“Amb el govern del PP ens hem d’assabentar pels mitjans de comunicació de tot el que passarà a Gandia en matèria turística, i després les coses van com van”, ha afegit Morant, qui ha posat com a últims exemples de l’opacitat del govern del PP el fet de saber hui per la premsa que 3.000 portuguesos visitaran Gandia, que es realitzarà també un reunió de caràcter religiós o, sense anar més lluny, la polèmica de la desafortunada campanya del carnestoltes que es va presentar la setmana passada “i que mai hauria vist la llum si s’haguera tractat prèviament en algun fòrum”.

Morant ha assenyalat que no valen les excuses sobre no poder convocar el Patronat de Turisme d’un dia per a un altre perquè, tal i com ha explicat, “la primera petició que fem per a la seua formació i convocatòria data del mes d’agost de 2012”. I en tot aquest temps, res s’ha sabut de l’únic òrgan de turisme on, hui per hui, poden tenir veu i participació tots els sectors implicats en aquest motor econòmic de la ciutat.

Però a més, Morant ha criticat que, en aquesta setmana, “no només no s’haja convocat el Patronat, sinó que ni tan se val s’ha inclòs de manera extraordinària la presència de Gandia a Fitur en alguna de les comissions informatives que s’han celebrat aquesta setmana”. I és que per a la regidora socialista, aquesta opacitat i falta d’informació respon al fet que “el govern del PP pretén fer i desfer sense donar cap explicació a ningú”. Així, no s’han rendit comptes ni de les obres en primera línia de la platja en l’inici de la temporada d’estiu de 2012, ni del retard en la posada en marxa dels xiringuitos, ni de l’arribada de Gandia Shore ni de la decisió de renunciar a un estand únic i amb identitat pròpia per a Gandia en Fitur.

Morant ha conclòs dient que, mentre continue la falta de consens i d’informació en una matèria tan important com és el turisme per a Gandia, “els socialistes no anem a beneir cap de les polítiques turístiques del PP com el Gandia Shore o les mentides que anuncien des de la fira”, perquè, tal i com ha puntualitzat, “nosaltres defenem una administració oberta a la ciutadania i plural, però Torró, com ha demostrat en la polèmica de la Mancomunitat, vol un règim on només ell i els seus puguen decidir i la resta hajam de callar i aguantar”.