El PSPV posa en mans dels ciutadans l’elecció del pròxim president de la Generalitat

El pròxim diumenge 9 de març el PSPV-PSOE triarà el seu candidat a la presidència de la Generalitat entre el secretari general del partit, Ximo Puig i l’alcalde de Faura, Toni Gaspar. Es tracta d’un procés històric en ser els primers en apostar per un sistema d’elecció de candidats obert a tota la ciutadania i no sols als afiliats. La secretària d’organització del PSPV-PSOE, Diana Morant ha destacat “l’aposta per la democràcia i la transparència en contrast amb l’actual president de la Generalitat, Alberto Fabra, a qui ningú ha votat i que s’aferra al càrrec en negar-se a convocar eleccions, malgrat el clamor social i el descrèdit total del seu mal govern”.

A les primàries obertes del 9 de març podran participar tots els ciutadans i ciutadanes majors de 16 anys, amb nacionalitat espanyola i residents en la Comunitat Valenciana que s’hagen inscrit prèviament en el cens electoral de les primàries; poden fer-ho des del 7 de febrer fins a l’1 de març per internet (https://www.primariaspspv.psoe.es), pels matins en el grup municipal o per la vesprada en la seu del PSPV de Gandia al carrer d’Abat Solà, 86.

Per a inscriure’s sols cal el DNI i signar un manifest pel canvi progressista a la Comunitat. A més, per tal de sufragar les despeses del procés, cal realitzar una aportació simbòlica de 2 euros. Tots aquells inscrits en el cens podran participar en l’elecció el pròxim 9 de març en els col·legis electorals que s’anunciaran prèviament.

Diana Morant ha destacat l’aposta perquè els joves participen del procés “hem de donar-los la paraula, som el sector que més directament ha patit les decisions d’este govern. Hi ha tota una generació que no coneix un altra govern en la Generalitat que el desastre de gestió del PP i això és perjudicial, no sols per als valencians, sinó també per a la política en general”