El PSPV-PSOE considera que no hi ha fonaments ni jurídics ni econòmics que justifiquen el tancament de Gandia Televisió

El Grup Municipal Socialista de Gandia, en paraules del representant del grup al Consell d’Administració de Gandia Televisió, Vicent Mascarell, ha lamentat la decisió del govern de Torró de tancar Gandia Televisió i paralitzar la seua emissió des de hui mateix. Una decisió que, tal i com expliquen els socialistes, no té “fonaments jurídics ni econòmics que la justifiquen”.

Per al PSPV-PSOE, Gandia Televisió tenia un cost adequat per al volum de treball i per al servei que oferia la televisió. A més, pel que respecta al tema jurídic, explica Mascarell que Gandia Televisió “emet exercint el seu dret a informar als ciutadans com a ens públic local i en valencià, i així ho recull la llei”.

Els socialistes han mostrat així la seua postura contrària a aquesta decisió, que acaba amb més de 15 anys de servei públic informatiu a la ciutat i més de 20 d’història de la televisió. Mascarell ha lamentat que els populars hagen utilitzat les seues primeres setmanes de govern per a “tallar i ofegar serveis públics justificant-ho amb la crisi econòmica mentre gasta diners de tots per pagar un pub de copes al Port”.

I és que les primeres decisions del nou govern, com el canvi en el funcionament del Centre Esportiu de Roís de Corella o l’amenaça de privatitzar les escoletes de Gandia, marquen una voluntat clara: acabar amb els serveis públics en favor d’iniciatives privades de gent relacionada amb el PP. Per això, des del Grup Municipal Socialista es pregunten quin serà el proper servei públic que decidirà suprimir el govern de Torró.

Mascarell ha recordat “l’important paper de servei públic que ha realitzat Gandia Televisió”, amb emissions en directe que han apropat a les cases dels gandians i saforencs, durant tots aquests anys, actes tan emblemàtics a la ciutat com processons de Setmana Santa, cavalcades de Falles i events esportius. També ha destacat el paper en la defensa de l’ús del valencià en la població.

El tancament suposa l’acomiadament de més de 20 professionals del món de la informació, que en ple temps de crisi, aniran a eixamplar les dades de l’atur que el propi Torró va assegurar que reduiria quan arribara a l’Alcaldia.

Per tot això, els socialistes lamenten la decisió del govern de Torró i mostren el seu suport i solidaritat amb els treballadors que, fins a hui, han prestat els seus serveis per a fer de la televisió pública de Gandia un model a seguir per moltes televisions locals.